avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CAS pe teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CAS pe teren agricol

Eu am dat in arenda 2 ha de teren agricol. Subventia o ia arendasul, iar eu platesc impozitul pe teren. Cand este vorba sa se dea drepturile ce mi se cuvin prin contractul de arenda incheiat intre noi, se invoca fel si fel de motive: ca productia a fost calamitata si ca nu a fost asigurata (este vina mea ca nu s-au asigurat), ca nu a fost timpul prielnic si multe astfel de motive si ne dau ce considera ei. Am luat si 225 kg grau la ha in conditiile in care productia a fost de peste 3000 Kg. Acum tot noi trebuie sa platim si acel CAS. Oare nu se pun atatea taxe in ideea de a te face sa renunti la teren si cine are bani sa-l cumpere la un pret de nimic?
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 10:36, 24 Septembrie 2013
Pentru veniturile din arenda se va plati CASS (contributia la sanatate), nu CAS (contributia la pensie).
Arendasul trebuie sa respecte prevederile contractuale. Daca nu le respecta, puteti incheia colaborarea.
De acord, CASS, dar de ce tot eu si nu cel care are cele mai mari avantaje de pe urma terenului(arendasul)?. Eu sunt salariat de 40 de ani, nu am platit suficient CASS, in conditiile in care nu beneficiez de nimic la o internare. Tot eu cumpar inclusiv leucoplastul cu care se prinde acul unei perfuzii sau aspirina si algocalminul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)