avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Defectiune conducta comuna - administratora refuza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Defectiune conducta comuna - administratora refuza repararea defectiunii

Buna ziua,

cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi.
stau la bloc si ptr a2a oara in acest an s-a defectat conducta comuna de scurgere de la toaleta a blocului( bloc 10 nivele , eu stau la parter)
toate dejectiile mi se infiltreaza prin perete si imi intra in baie/hol.
am anuntat administratia si de o saptamana nu s-a rezolvat nimic. acum 5 luni au fost aceleasi probleme si a trebuit sa ma rog in fiecare zi aproape 2 saptamani pana a catadicsit stimata doamna sa cheme instalatorul blocului care a remediat problema dar nu foarte bine dupa cum se vede.
problema este undeva la imbinarea dintre tevi intre mine si vecina de la etajul 1.
acum stimata vecina nu mai vrea sa lase pe nimeni sa intre la dansa sa se uite- are fereastra de vizitare a tevilor jos, eu am la fel , dar daca dansa nu vrea sunt obligata sa sparg peretele spre tavan.
administratora nu accepta alt instalator ca sunt scumpi si daca aduc n-am decat sa paltesc eu, inclusiv trebuie sa suport stricaciunile in casa, pereti gauriti daca nu ajung la un acord cu vecina de deasupra, mizeria si altele.
ce ma sfatuiti sa fac , cum o pot convinge pe administratora sa cheme mai repede instalatorul si pe vecina sa ne lase sa se repare de la ea?
am copil mic , un batan de 93 ani si un frate cu handicap sever si nu ne putem folosi de baie- noi de la parter suntem singurii care nu au wc de serviciu- restul au , deci nu e urgenta si probleme ca nu au apa.
apa a fost oprita ptr a diminua scurgerile de reziduri menajere. mentionez ca eu de peste 20 de ani am scurgere separata deoarece imi deversa prin toaleta spuma de la masinile sde spalat si alte mizerii cand aruncau tot felul de porcarii in toalete si se infunda respectiva conducta

multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:27, 24 Septembrie 2013
Mergeti de urgenta la presedintele asociatiei si cereti sa se repare acea conducta in mod temeinic. Eventual faceti si cerere scrisa si sa fie si inregistrata de administratora.
Daca doar insaileaza o reparatie de mantuiala, problema va aparea mereu. Acolo trebuie inlocuita coloana de scurgere si fara sa se sparga peretele nu se poate inlocui.

Si administratora,daca ar avea asa ceva in casa, ar face harmalaie ca sa i se repare teava de catre asociatie.

In legea 230/2007 aveti articole de lege care va sprijina:
CAPITOLUL III
Drepturile si obligatiile proprietarilor
..............
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
.............
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor

Administratora nu poate decide ce se face si ce nu se face. Asta o decide comitetul executiv, presedintele asociatiei.
multumesc mult de tot ptr raspunsul dvoastra prompt
acum am sunat la administratora si am rugat-o inca o data sa cheme instalatorul , maine se face o saptamana de cand stau cu mizeria in casa. vrea neaparat sa ma apuc eu sa sparg peretele din hol acum imi zicea. eu ii tot spun ca mai intai sa vina meseriasii si dupa ce se pronunta ei voi sparge sau nu in casa. administratora , presedintele si vecina mea sunt prieteni foarte foarte buni- deci...NO COMMENT
la cine sa mai fac reclamatie si cui sa-i mai scriu, ca adminsitratora si presedintele sunt de aici si sunt mana-n mana cum se zice. ei au o varsta, eu am o varsta si ce zic eu nu conteaza.:(
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine autoritatea si competenta sa decida personal si in comitetul executiv masuri in interesul general al asociatiei si al membrilor proprietari
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari /masuri dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv
Sesizati oficial presedintele de asociatie cu problema cu care va confruntati
Dupa remedire incheiati asigurarea facultativa a locuintei care sa prevada si acest risc si in caz ca se repeta,problema asiguratorul deschide dosar dauna,va achita prejudiciul constatat si se instituie cu pretentii impotriva vinovatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecini alexandru06 alexandru06 Parinti mei locuiesc la bloc si au probleme cu vecini de deasupra , ii inunda foarte des . Acum de aproape doua saptamani au o problema la baie , au tevile ... (vezi toată discuția)
Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)