avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu cu angajatorul

Lucrez intr-o firma cu 30 de angajati.Salariu este minim pe economie adica 3.100.000 am discutat cu patronul pentru majorarea acestuia la 3.300.00 conform Contractului Colectiv de munca insa acesta refuza .De asemeni avind in vedere art 39 din CCM pe 2005 (sunt muncitor calificat) am solicitat indexarea cu 1,2 conf alin. 2.Ce credeti daca il dau in judecata am sanse de cistig si pot sa recuperez si banii din urma?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:53, 12 Mai 2005
E vorba de Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe 2005
Discutiile nu le poti purta singura, spuneti ca sunteti 30 de oameni puteti sa va creati propiul sindicat sau grup de dialog si solicitati patronului o intrevedere ptr a discuta punctele care va intereseaza, dac nu cereti sprijinul unei grupari sindicale din zona. Daca aveai contr.ind. m, era cu totul altfel, in instanta se poate apara folosind aceasta neglijenta-scapare ca nu ati dialogat conform ccm si prevederilor codului muncii.
Am contract Individual de munca.Am informat patronul ca sunt gata de a-l actioana in judecata chiar cu riscul de a-mi pierde locul de munca.Acolo in firma toti sunt speriati patronul ameninta.
Intreb deoarece conform codului muncii era obligat de a face negociere colectiva.Si in cim ar trebui trecute toate drepturile stipulate in Contractul Colectiv de munca la nivel national sau daca nu macar ar trebui platite.Credeti ca am vreo sansa sa cistig in instanta mai ales ca acest individ se tot lauda cu relatiile pe care le are?
Normal.Daca nu faceti o adresa colectiva din partea repr.salariatilor sa cereti negocierea ccm , atunci poti face individual o adresa prin care soliciti angajatorului sa iti respecte drepturile prevazute in ccm la nivel national.Angajatorul este obligat sa iti raspunda la adresa inaintata de tine in scris.Daca nu o face, si nu reglementeaza situatia, poti actiona in judecata cu sanse de castig.Mada
Si daca zici ca toti salariatii sunt timorati, ce te face sa crezi ca patronul nu poate pune pe doi dintre acestia sa semneze CCM la nivel de societate, ca reprezentanti ai salariatilor si sa introduca clauza privind norma de munca si acordul global prevazut de CCM unic la nivel national.
Pentru indexare poti sa-l actionezi in judecata sau poti sa-ti dai demisia pur si simplu.

Alte discuții în legătură

Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)
Salariul minim brut pe economie 3300000 lei Stiu de la inceputul anului 2005 ca urmeaza sa se publice noul contract colectiv de munca la nivel national. Astazi, la ITM mi s-a spus ca s-a publicat deja ... (vezi toată discuția)
Spor vechime - part time atlantiana atlantiana Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu ... (vezi toată discuția)