avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu cu angajatorul

Lucrez intr-o firma cu 30 de angajati.Salariu este minim pe economie adica 3.100.000 am discutat cu patronul pentru majorarea acestuia la 3.300.00 conform Contractului Colectiv de munca insa acesta refuza .De asemeni avind in vedere art 39 din CCM pe 2005 (sunt muncitor calificat) am solicitat indexarea cu 1,2 conf alin. 2.Ce credeti daca il dau in judecata am sanse de cistig si pot sa recuperez si banii din urma?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:53, 12 Mai 2005
Nici o problema daca pierd locul de munca.Gasesc altul.Insa nu vreau sa fiu inselata.Vreau sa imi recuperez drepturile (indexarea)pe ultimul an de munca.Mi-as dori ca piata sa elimine asemenea patroni bisnitari .
In concluzie voi cere instantei salariul indexat de cind lucrez la acest loc de munca
cine va cu experienta asemanatoare?
Bafta.
Drepturile salariale se prescriu dupa 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)
Salariul minim brut pe economie 3300000 lei Stiu de la inceputul anului 2005 ca urmeaza sa se publice noul contract colectiv de munca la nivel national. Astazi, la ITM mi s-a spus ca s-a publicat deja ... (vezi toată discuția)
Spor vechime - part time atlantiana atlantiana Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu ... (vezi toată discuția)