avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu cu angajatorul

Lucrez intr-o firma cu 30 de angajati.Salariu este minim pe economie adica 3.100.000 am discutat cu patronul pentru majorarea acestuia la 3.300.00 conform Contractului Colectiv de munca insa acesta refuza .De asemeni avind in vedere art 39 din CCM pe 2005 (sunt muncitor calificat) am solicitat indexarea cu 1,2 conf alin. 2.Ce credeti daca il dau in judecata am sanse de cistig si pot sa recuperez si banii din urma?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:53, 12 Mai 2005
AM SESIZAT CEVA S[AR PUTEA SA NU FIE TOTI CU CM, VERIFICA DACA TOTI CEILALTI SUNT ANGAJATI, DACA NU POTI SA ITI CERI DREPTURILE IN BAZA CIM. AR MAI FI O VARIANTA SOLICIT INSPECTORATULUI DE MUNCA O CERCETARE LA FATA LOCULUI SA SE CONSTATE CITI SALARIAT ARE SOCIETATEA CU ACTE IN REGULA, DAC SUNT PESTE 20, ATUNCI VA FI OBLIGAT SA INCHEIE CCM. DACA NU INTENTIONAT NU ACCEPTA PENTRU CA STIE DE CE. SANASE CA SA CISTIGI, TYREBUEI SA AI PROBE IAR, ITM TREBUEI SA CONFIRME DACA OPEREAZA CIM SAU CCM.
ave, opinia mea este ca salariul minim pe economie se stabileste prin HG asa cum expres si imperativ se prevede prin Codul Muncii, DECI nu prin CCMUN pe 2005-2006, iar normele de dreptul muncii nu au caracter supletiv, ASADAR nefiind pe taram conventional-civil, SA DAM CEZARULUI ce e al sau, si implicit salariul ramane 3.100.000 LEI - ASTEPT mingii la file.
fortuna vis,
maximilian
Dar de prevederile Titlului VIII(ccm) din Codul Muncii, ce zici???Au caracter "cam"obligatoriu.Si atunci ...pe cale de consecinta...prevederile ccm la nivel national sunt cat se poate de obligatorii.
--mada--
Deci am sanse de cistig in instanta pentru indexarea cu 1.5.Angajatorul are pe 20 de angajati.Dupa ccum vad in Codul Muncii
dispozitiile din CCm sunt obligatorii
Sansele de castig, pe instanta , sunt de 90%. Problema se pune cate luni vei primi salariul indexat.
Traim in Romania si Legea se poate interpreta .
Maine creiez un loc de munca identic cu al tau, poimaine angajez alta persoana, raspoimaine reduc unul din cele daoua locuri de munca si te disponibilizez.
Daca iesti indispensabila negociaza cu demisia pe masa.

Alte discuții în legătură

Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)
Salariul minim brut pe economie 3300000 lei Stiu de la inceputul anului 2005 ca urmeaza sa se publice noul contract colectiv de munca la nivel national. Astazi, la ITM mi s-a spus ca s-a publicat deja ... (vezi toată discuția)
Spor vechime - part time atlantiana atlantiana Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu ... (vezi toată discuția)