avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrarea - operata si in REVISAL?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrarea - operata si in REVISAL?

Buna ziua.
Dupa ramanerea irevocabila a unei hotarari judecatoresti de anulare a deciziei de incetare a unui c.i.m si cu obligarea angajatorului la reintegrare, in revisal acel c.i.m. nu trebuie sa mai apara ca fiind incetat?
Daca in revisal respectivul c.i.m. apare tot ca fiind incetat, desi decizia de incetare a fost anulata iar reintegrarea s-a produs, unde ma pot adresa sa rezolv problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 24 Septembrie 2013
@ codulmuncii

Angajatorul este cel care opereaza modificarile in REVISAL ca urmare a anularii deciziei de incetare a c.i.m.
S-a pus in executarea hotararea respectiva?

Codul Muncii prevede la art.262 : Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Reintegrarea s-a produs (sau nu s-a produs - nu stiu in ce situatie ma aflu) in sensul ca s-a incheiat un nou c.i.m., mai mult instanta a decis prin irevocabila ca acest c.i.m al doilea (pe care l-am atacat in instanta) ca nu este nul de drept in sensul ca nu exista niciun element de nulitate. Tot instanta s-a pronuntat (nu in dispozitiv ci in motivarea hotararii) ca nu trebuia intocmit un nou c.i.m. ci ca trebuia facuta o decizie de reintegrare in baza primului c.i.m., cu toate astea nu poate anula al doilea c.i.m. intrucat nu este cazul.
C.i.m. vechi este si astazi incetat in REVISL desi decizia lui de incetare a fost anulata.
ITM (dupa ce am facut o sesizare) s-a pronuntat foarte evaziv asupra acestei situatii in sensul ca: la finalizarea cercetarilor s-a constatat ca reintegraea s-a produs in baza unui nou c.i.m. si ca a aplicat niste sanctiuni (fara sa-mi spuna ce sanctiuni si pentru ce). Au mai scris ca am dreptul la executarea silita a hotararii si ca neexecutarea acesteia reprezinta infractiune.
Nu stiu ce sa fac. ITM imi spune ca am dreptul la executarea hotararii, insa ce sa mai execut daca reintegrarea s-a produs, ce este drept, in baza unui nou c.i.m.
Daca fac o executare silita, ce sa se execute intrucat reintegrarea s-a produs, daca fac o plangere penala, procurorul sigur va decide in urma cercetarilor ca s-a respectat hotararea in sensul ca m-au reintegrat (in baza unui c.i.m.)
Insa nu stiu ce fac cu primul c.i.m. a carui decizie de incetare a fost anulata. El este valabil? Este in functiune? Mai este activ?
Reintegrarea nu are cum sa se faca in baza unui nou c.i.m., ci in baza aceluiasi c.i.m.

Primul c.i.m. a carui decizie de incetare a fost anulata este valabil, acesta producandu-si in continuare efectele.

freeelis a scris:

Reintegrarea nu are cum sa se faca in baza unui nou c.i.m., ci in baza aceluiasi c.i.m.
Primul c.i.m. a carui decizie de incetare a fost anulata este valabil, acesta producandu-si in continuare efectele.

Credeti-ma ca sunt de acord cu toata fiinta cu ceea ce ati scris.
Insa unde sa ma duc? Ce trebuie sa fac? Acuma muncesc pe cel de-al doilea c.i.m. intrucat dupa asa zisa reintegrare (pe un nou c.i.m.) l-au incetat si pe asta (m-am dus in instanta si am ataca al doilea c.i.m ca fiind nul de drept impreuna cu decizia lui de concediere; Stupoare sau surpriza: instanta a decis ca nu este nul de drept, a anulat decizia de concediere si a dispus reintegrarea, de data asta a specificat clar: in baza c.i.m. incetat (al doilea)).
Desi instanta a spus ca nu este bine ca s-a incheiat un nou c.i.m. nu a anulat al doilea c.i.m., mai mult a anulat decizia de incetare a acestuia si a dispus reintegrarea in baza lui. Este drept ca instanta, corect, a facut abstractie de primul contract, adica fiecare contract cu decizia lui de incetare, cu functia lui, cu salariul lui, cu locul de munca, si fiecare c.i.m. cu hotararealui judecatoreasca de reintegrare, chiar daca sunt identice...si la fel.
Insa nu se stie care este treba cu primul c.i.m.
Ce fac cu primul c.i.m.? Sa cer executarea primei hotarari in sensul ca sa se puna in executare asa cum trebuie: reintegrarea in baza c.i.m. incetat ci nu incheierea unui nou c.i.m., care acest nou c.i.m. oricum nu mai poate fi anulat si pe care munces la acest moment ca o consecinta a reintegrai primei hotarari. Dupa cum vedeti este un cerc vicios din care nu stiu cum sa ies si ce solutie legala sa gasesc. M-as duce oricand in penal pentru abuz in serviciu (ca pentru art. 262 s-a prescris de mult) si in executare insa nu pot asa caine sur la vanatoare.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca va trebui sa executati prima hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea unei hot.jud. smaranditamaria smaranditamaria Buna ziua.Am lucrat la o firma doi ani dupa care angajatorul m-a dat afara pentru abateri grave (art.61 lit.a din Codul Muncii).Am facut sesizare la I.T.M. ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)