avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere penala pentru nerespectarea unei hot.jud.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere penala pentru nerespectarea unei hot.jud.

Buna ziua.Am lucrat la o firma doi ani dupa care angajatorul m-a dat afara pentru abateri grave (art.61 lit.a din Codul Muncii).Am facut sesizare la I.T.M. dupa care ne-am judecat ,am avut castig de cauza .In hot.jud.scrie ca trebuie sa-mi primesc TOATE DREPTURILE inapoi pana la data hotararii judecatoresti.Am primit salariile la zi dar cand am mers la I.T.M. am avut surpriza ca nu s-a sters din carnetul de munca motivul desfacerii contractului de munca.Am mers si la casa de pensii sa verific daca au cotizat pentru mine si aici la fel nu s-a facut nici o plata. (Acum vreau sa ma angajez si imi trebuie vechime.)Ma intereseaza daca este legal sa le fac plangere penala pentru ca si-au batut joc de mine si nu au respectat o hotarare judecatoreasca.
Cel mai recent răspuns: cpopescu01 , utilizator 23:26, 21 Iulie 2013
Ce a mai decis instanta in afara de plata drepturilor salariale?
"nulitatea deciziei in baza careia s-a desfacut contractul de munca ,reintegrarea in functia avuta anterior concedierii si plata salariilor" exact asa scie in hotarare.
Din ce a decis instanta s-a executat numai partea cu plata salariilor?
Da.I-am facut executare silita.
Atunci depuneti plangere penala pentru neexecutarea hotararii privind reintegrarea ..

Codul Muncii:
Art. 262
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

Art. 263
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare definitiva. am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca. Filip Alexandru Filip Alexandru Sunt putin nedumerit in legatura cu urmatorul aspect :( : in cazul unei cereri a fostului salariat de reintegrare in munca, codul muncii prevede la art.262 ca ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea - operata si in revisal? codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Dupa ramanerea irevocabila a unei hotarari judecatoresti de anulare a deciziei de incetare a unui c.i.m si cu obligarea angajatorului la ... (vezi toată discuția)