Buna ziua.Am lucrat la o firma doi ani dupa care angajatorul m-a dat afara pentru abateri grave (art.61 lit.a din Codul Muncii).Am facut sesizare la I.T.M. dupa care ne-am judecat ,am avut castig de cauza .In hot.jud.scrie ca trebuie sa-mi primesc TOATE DREPTURILE inapoi pana la data hotararii judecatoresti.Am primit salariile la zi dar cand am mers la I.T.M. am avut surpriza ca nu s-a sters din carnetul de munca motivul desfacerii contractului de munca.Am mers si la casa de pensii sa verific daca au cotizat pentru mine si aici la fel nu s-a facut nici o plata. (Acum vreau sa ma angajez si imi trebuie vechime.)Ma intereseaza daca este legal sa le fac plangere penala pentru ca si-au batut joc de mine si nu au respectat o hotarare judecatoreasca.
Multumesc ptr.sfat, dar cum ramane cu art.61 lit.a (abateri grave) din Codul Muncii ,care trebuia sters din cartea de munca , banuiesc ca printr-o o alta decizie trimisa de angajator la I.T.M. Stiti probabil ca 99% din angajatori fug de acest articol nimeni nu are rabdare sa vada cine a avut dreptate.Din acaesta cauza am pierdut un loc de munca nu bun ci foarte bun.
Aceea inregistrare se anuleaza in baza hot.judecatoresti ... incetarea c.i.m. se face prin emiterea unei noi decizii de catre angajator ... daca este vorba despre reintegrare atunci nu va mai apare inregistrari cu privire la incetarea c.i.m. .. sunt mai multe aspecte de discutat aici, astfel :
Executorul judecatoresc avea datoria de a duce la indeplinire hotararea intocmai si in totalitatea ei pana la stabilirea tuturor drepturilor dvs. Cereti acest lucru executorului .
Pe langa aceasta:
1) Cereti angajatorului , in scris, sa respecte intocmai si in totalitate hotararea.
2) Sesizati ITM. Cereti , in scris, sa faca toate demersurile lagale pentru a respecta hotararea.
3) Sesizati , tot in scris,casa de pensii si aratati faptul ca angajatorul nu va platit cotizatiile .
La fiecare din aceste demersuri, atasati cate o copie a hot. jud.( legalizata si pusa in executare silita ) .
Trimiteti toate acestea prin posta, recomandat, cu comfirmare de primire.
Daca nici dupa aceasta nu se respecta hotararea puteti face plangere penala si va va fi mult mai usor sa obtineti un rezultat.
Succes!
Din dispozitivul hotararii nu reiese mute aspecte pe care dvs ii spuneti userului cine sa le respecte ... un executor judecatoresc nu poate pune in executare ceea ce nu s-a solicitat si nici ITM-ul ...