Ce riscuri civile sau penale pot interveni in situatia in care se folosesc bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, numai de catre una dintre parti, pana in momentul in care a intervenit divortul si dupa divort! Multumesc
nu este nici9 un risc in folosirea bunurilor. Partile isi pot imparti bunurile comune prin acord, mai ales cele mobile. Constituie infractiunea de furt intre soti daca unul din soti ia lucruri din casa fara consimtamantul celuilalt.
Atunci la ce articol din CP intra acest tip de furt, exact despre asta e vorba, s-au luat lucruri din casa fara consimtamantul celuilalt? Multumesc!
Bineanteles ce se intampla daca s-a produs inainte de desfacerea casatoriei sau dupa?
Care e problema, despre ce bun e vb si ce s-a intamplat cu el ? Intreb ca sa discutam in concret.
Art 210 cod penal se refera la furtul intre persoana apropiate ( soti in cazul dvs), insa nu mereu e ce pare a fi.
A parasit domiciliul fara sa ma anunte iar in acel moment si-a luat bunuri personale constand in imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, parfumuri si farduri, pe langa acestea a mai luat atat bunuri comune constand in lenjerii, mixer bucatarie, pilote si un lantisor de aur care imi apartinea......
Puteti depune plangere daca aceste bunuri erau in posesia dvs, le foloseati dvs- cum ar fi lantisorul.
Pe parte civila, puteti sa cereti sa le aduca inapoi, pt ca dupa Art. 322 NCC
(2) De asemenea, un sot nu poate deplasa din locuinta bunurile ce mobileaza sau decoreaza locuinta familiei si nu poate dispune de acestea fara consimtamantul scris al celuilalt sot.
( nu stiu daca obiectele luate s-ar numara printre bunuri ce mobileaza sau decoreaza ap, sunt persoane pt care un mixer e obiect de decor)
In realitate, pierdeti vremea si pe penal si pe civil.
Puteti sa cereti partajul acelor bunuri sau sa renuntati la ele.
Divortati daca nu va intelegeti.
Partaj
Sherley
Am o casa construită cu fostul Sot CIT timp am fost căsătoriți . Sintem divorțați de 2 ani dar nu am facut Partajul . Autorizația de construire este pe ... (vezi toată discuția)