avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Buna ziua,

Numele meu este Paul, am 26 de ani si lucrez ca agent vanzarii pt o campanie multinationala, problema este ca am sustras suma de 23500 lei, iar acum compania ma bagat in concediul dandu-mi termen ca in aceste 5 zile achitarea sumei. Nu mai am aceasta suma si doresc sa stiu care este fapta si sub ce articol din Codul penal fac parte. Mentionez ca este prima abatere si am dat toate informatiile companiei fiind totodata si foarte cooperativ cu aceasta.
contractul meu de munca expira pe 10.10.2013 iar in toata aceasta perioada am fost agent de rezerva si datorita unei probleme personale am fost nevoit a sustrage aceasta suma.
Sunt dispus sa achit aceasta suma intr-o perioada de timp respectiv in rate lunare dar compania nu-mi ofera acest drept.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
chyvu_paul, utilizator
Pai...este delapidare asa cum ati spus...
Sfatul meu este sa va imprumutati din alta parte si sa achitati de urgenta paguba.
Nu sunteti in pozitia de a invoca plata in rate a prejudiciului.
Achitati in intregime acest prejudiciu si rugati-va sa nu fie sesizate organele de cercetare penala.

ART. 215^1
Delapidarea
Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.
În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Ca si curiozitate personala, ce inseamna consecinte deosebit de grave, ca din cate vad pedepsele sunt mult mai mari pt asa ceva. nu cumva diferentele pot fi extrem de periculos de subiective?

ca sfat pt initiator, faceti tot posibilul sa dati inapoi cat mai repede banii pe care i-ati sustras. Chiar daca sunteti la prima abatere aceasta infractiune este foarte aspru pedepsita de instantele de judecata. daca cei de la firma apuca sa sesiseze politia chiar daca va intelegeti dupa aia si platiti banii, tot veti fi judecat cu sanse destule la o condamnare cu executare!
Ziceti mersi ca in momentul asta inca mai aveti o sansa sa scapati basma curata, faceti tot ce este omeneste posibil sa platiti banii sau sa va intelegeti cu firma sa nu anunte politia.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
cosmintt26, utilizator
Ca si curiozitate personala, ce inseamna consecinte deosebit de grave, ca din cate vad pedepsele sunt mult mai mari pt asa ceva. nu cumva diferentele pot fi extrem de periculos de subiective ?

ART. 146 c.p.
Consecinţe deosebit de grave
Prin consecinţe deosebit de grave se înţelege o pagubă materială mai mare de 200.000 lei sau o perturbare deosebit de gravă a activităţii, cauzată unei autorităţi publice sau oricăreia dintre unităţile la care se referă art. 145, ori altei persoane juridice sau fizice.
#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce sa ma astept si ce e de facut in cazul meu??? ini ini am lucrat la un bar cu aparate de noroc si am jucat la aparate suma de 7000 ron dupa care am inchis barul si am plecat...toate actele sunt facut la zi nu am ... (vezi toată discuția)
Delapidare - sanctiune aplicabila ralu1981 ralu1981 Buna ziua. daca un dosar penal pentru infractiunea de delapidare (este vorba de suma de 16.000ron) ajunge in instanta care este cea mai grava sanciune care se ... (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters290705 ContSters290705 Am citit in zar despre o persoana care a delapidat suma de 700.000 lei (7 mld le vechi),si eram curioasa cam ce risca acea persoana ? (vezi toată discuția)