avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa renunt la mostenire pentru fratele meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa renunt la mostenire pentru fratele meu?

Suntem 5 frati si mama. Nu am facut succesiunea dupa tata, si vreau sa stim daca putem sa renuntam 4 dintre frati si mama in favoarea celui de-a 5 frate? in sensul ca, sa i se dea fratelui nostru certificat de mostenitor. Sau este necesar ca toti sa renuntam pentru mama, si apoi mama sa dea unui dintre copii? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 24 Septembrie 2013
Se poate renunta toti in favoarea acelui frate.

sau

Se poate accepta mosteniea de catre toti succesorii si apoi la partaj sa i se atribuie totul fretelui dvs.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
e ok sa renuntati toti, ptr ca de renuntarea dvs va profita numai fratele, asta e posibil daca sunteti in termenul de optiune succesorala, adica sa nu fi trecut un an de la deces.
SI DACA A TRECUT UN AN CE SE INTAMPLA?
nU se mai poate?
Dezbateti mostenirea si faceti partaj.
deci va trebui sa mergem la notar, sa acceptam succesiunea, sa ni se dea certificat de mostenitro pentru fiecare in parte..si apoi noi cu cota noastra sa o dam fratelui? am inteles bine?

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Cedare cotă proprietate Ligia Dirnu Ligia Dirnu Suntem 9 frați și în urma decesului părinților am făcut taxa de succesiune. 3 dintre frați nu vor să facem partajul succesoral. Ceilalți vor să ... (vezi toată discuția)