avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea succesiunii..Deja având o programare..Precizez faptul că tatăl nostru vrea după succesiune să-i facă pe partea lui,contract de vânzare-cumpărare fratelui meu mai mic..Dacă fratele meu mai mare nu se prezintă la succesiune după ce primește citația ,este decăzut din drepturile lui de moștenitor la succesiunea după mama noastră..?sau Dacă nici eu și fratele meu mai mare nu ne prezentăm la deschiderea succesiunii se continuă succesiunea doar între tatăl nostru și ceilalți 2 frați..?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:19, 11 Decembrie 2019
Buna seara,
Indiferent ca va prezentati sau nu fiecare isi va avea partea legala.
daca nu va intelegeti atunci e de preferat sa se ajunga in instanta si nu sa o taraganati.
Daca renuntati la succesiunea atunci veti fi exclusi ca si cum nu ati exista toata masa succesorala urmand a se imparti intre ceilalti succesori acceptatori.
Succesiunea se va dezbate in instanta.
Stimata doamna,

Dreptul de optiune succesorala se exprima in termen de 1 an de la deces.

(in mod expres, in fata notarului public, ori prin acte de acceptare tacita, implicita, prin care este lasata sa se intrevada vointa de a mosteni, precum preluarea bunurilor, folosirea, instrainarea acestora).

Daca , insa, comostenitorii nu ajung la un consens, pentru dezbaterea succesorala, aceasta se poate realiza in conditii de contradictorialitate numai in fata instantei de judecata.

Daca, insa dezbateti succesiunea pe cale notariala, cota-parte din dreptul de proprietate a tatalui dvs, ca sot supravietuitor, poate fi instraianata, daca exista cadastru, respectiv intabulare.

Nu este obligatorie sistarea starii de indiviziune prin partaj.

Daca nu va prezentati la notarul public, nu se mai emite certificatul de mostenitor.

(urmand a decide succesorii daca se adreseaza instantei de judecata, in acest sens ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire adimat adimat Buona sera, Suntem 4 frati si avem un apartament in mostenire della mama. In acest moment apartamentul este inchis pentru ca nu locuim in Romania. Moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune AlinCG AlinCG Buna ziua. Am o mica problema pe care incerc sa o clarific ptr. mama mea. Ea este recasatorita de 24 de ani si recent sotul ei a decedat. Copii acestuia au ... (vezi toată discuția)
Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)