avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buona sera,
Suntem 4 frati si avem un apartament in mostenire della mama. In acest moment apartamentul este inchis pentru ca nu locuim in Romania.
Moartea mamei a fost neasteptata si nu exista un testament pentru acest apartament, Fratele meu ar vrea apartamentul in donatie dar noi nu suntem de acord pentru ca vrem sa-l vindem.
Cum trebuie sa ne comportam si la cine sa apelam?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:55, 3 Septembrie 2018
Trebuie dezbătută succesiunea după mama dvs, urmând ca apartamentul să revină tuturor in parti egale de 1/4.
Dacă nu puteti ajunge la un consens, încât să dezbateti succesiunea amiabil, pe cale notariala, nu va rămâne decât să vă adresați instanței pentru dezbaterea moștenirii și ieșirea din indiviziune (partaj).
Multumesc foarte mult de raspuns.
Trebuie realizata dezbaterea succesorala.

Toti comostenitorii trebuie sa ajunga la un acord, in ceea ce priveste dezbaterea succesorala,pentru a fi demarata pe cale notariala (altminteri, trebuie investita instanta de judecata ).

Dezbaterea succesorala reprezinta operatiunea prin care sunt stabilite cotele-parti din dreptul de proprietate, bunurile din masa succesorala, precum si calitatea de succesor.

Cei ce nu se pot deplasa in ROMANIA pot perfecta o procura speciala, la CONSULAT/ AMBASADA.

Ulterior, daca aveti efectuate masuratorile cadastrale, intabularea dreptului de proprietate, puteti perfecta contractul de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Proprietate Larri Larri Sunt in posesia unui titlu de proprietate pe o suprafata de teren agricol.Titlul este comun pentru mai multe persoane inrudite(frati),inclusiv tatal meu.Toate ... (vezi toată discuția)
Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)