avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Sunt in posesia unui titlu de proprietate pe o suprafata de teren agricol.Titlul este comun pentru mai multe persoane inrudite(frati),inclusiv tatal meu.Toate aceste persoane sunt decedate inclusiv tatal meu.Cum pot revedinca aceasta suprafata?Mentionez ca nimeni altcineva nu a revendicat-o iar tatal meu este ultimul decedat dintre cei mentionati in titlu
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:21, 8 Aprilie 2019
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs pentru cota lui din teren, la fel si copiii celorlalti titulari, dupa care incheiati un act de partaj intre dvs.
cu cine sa dezbat daca nu exista supravituitori?
Unchii dvs nu au avut copii?
Copiii fiecărui unchi trebuie să dezbată mostenirea.
După ce s-a dezbătută succesiunea după fiecare titular, dvs si verii încheiati un act de partaj.
Trebuie dezbatuta succesiunea, dupa fiecare unchi decedat, de catre descendenti , anume de catre copiii acestora.


Succesiunea este dezbatuta pe cale notariala,cand exista un deplin acord intre comostenitori.

Altminteri, instanta de judecata transeaza divergentele ce au survenit intre coerezi.

In procedura dezbaterii succesorala (indiferent de varianta aleasa , notariala , ori judiciara ), se stabilesc urmatoarele aspecte: cotele -parti din dreptul de proprietate, calitatea de succesor, precum si bunurile din masa partajabila.

Nu este obligatorie partajarea.

Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.


Succes!

Alte discuții în legătură

Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)