avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca - recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca - recuperare prejudiciu

Buna ziua. In data de 7-8.06.2013 la locul meu de munca(RAT Brasov) a avut loc o greva spontana. In data de 11.06.2013 instanta a declarat greva ca fiind ilegala si a luat act ``de renunţare a reclamantei la pretenţia privind obligarea salariaţilor din cadrul reclamantei RAT Brasov, membri ai sindicatelor pârâte şi nemembrii de sindicat, participanţi la grevă, la plata de despăgubiri. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.`` Dupa acest dosar, a urmat altul inregistrat la data de 27.06.2013 care are ca obiect-acţiune în răspundere patrimonială. Azi 24.09.2013, toti angajatii (soferi, controlori, electricieni) participanti la greva au primit din partea instantei, comunicari de plata a sumei care ar fi fost prejudiciate. Intrebarea mea este daca se poate contesta acest lucru in instanta si daca este normal sa existe 2 dosare pentru acceasi cauza. Precizez ca presedintele C.A. a inmanat sindicatelor o hartie semnata prin care stipuleaza ca nu are pretentii din partea angajatilor. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 25 Septembrie 2013
Eu cred ca se poate invoca autoritatea de lucru judecat in al doilea litigiu.
Multumesc pentru raspuns. Dar la calcularea prejudiciului nu trebuie luat in calcul faptul ca pentru cele 2 zile angajatii nu au fost platiti si nici nu au existat cheltuieli(motorina, curent, etc.)? Multumesc
Se pot invoca aceste motive cand se face evaluarea prejudiciului.
Evaluarea a fost deja facuta de catre angator si au s-au luat in calcul doar incasarile avute in perioada ianuarie-mai 2013 ( s-a facut o medie), fara a se scadea cele mai sus precizate de mine.
Dvs aveti posibilitatea sa contestati cuantumul acelui prejudiciu si sa depuneti la instanta acel document in care se specifica de catre angajator ca nu are nicio pretentie asupra celor care au facut greva.

Alte discuții în legătură

Referitor la o sentinta civila ContSters271857 ContSters271857 anul trecut la unitatea unde lucrez sau facut negocieri colective,pe care eu leam contestat in instanta cu ITM la contegios si sa anulat incheierea CCM,si ... (vezi toată discuția)
Bună! azi am primit un plic de la tribunal.. comunicare adresa ... StoianAdr StoianAdr Bună! Azi am primit un plic de la tribunal.. Comunicare adresa , în calitate de intimat-altele ..prin motiv \" SE TOT INVOCA DE CATRE RECLAMANT-INTIMATA CA ... (vezi toată discuția)
Despagubire accidenta cezaramaria cezaramaria Buna ziua, Am auzit despre site-ul dumneavoastra si speram sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Situatia mea este urmatoarea: In ianuarie 2011, am avut un ... (vezi toată discuția)