avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună! Azi am primit un plic de la tribunal.. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună! Azi am primit un plic de la tribunal.. Comunicare adresa ...

Bună! Azi am primit un plic de la tribunal.. Comunicare adresa , în calitate de intimat-altele ..prin motiv " SE TOT INVOCA DE CATRE RECLAMANT-INTIMATA CA SI MOTIVE DE ADMITERE CERERII CHEMARE IN JUDECATA DE FOND IN CONSIDERENTE SE AFLA INTR O SITUATIE IN CARE SOLICITAM PLATA DESPĂGUBIRII INAINTE DE EFECTUAREA REPARATIEI IN BAZA DOCUMENTELOR ...Ce se întâmplă dacă nu iau în seama.. asigurătorul meu nu a plătit..reparația se poate lua asupra mea totul ? Deșii am avut polița de asigurare valabila data accidentului din 2020... va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: StoianAdr , utilizator 16:46, 10 Iunie 2022
Trebuie formulata cerere de chemare in garanție a asiguratorului dacă nu, rămâne sa plătiți dumneavoastră dacă pe baza probelor instanța admite cererea.
Am citit toate foile.. scrie ca firma de asigurări a plătit daunele, este Pârât-Apelant și în acele documente este specificat ca persoana cealaltă " reclamanta-intimata" cere o diferență de bani pe lângă suma plătită inițial doar ca nu are nici un fel de proba pentru ca masina a fost reparata cu banii primiți de pe asigurare .
Afirmația ca la momentul cererii de despăgubire autoturismul nu este reparat afirmație reținută în considerente trebuie înlăturată deoarece nu exista probe care sa o dovedească, din contra exista dovezi care confirma ca persoana prejudiciata a încasat suma de " ...." de la terțul cumpărător de creanțe, bani cu care și a reparat autoturismul anterior formulării cererii de despăgubire și la finalul foilor scrie asa..
Din dispozițiile legale mai sus menționate, rezulta ca prin realizarea serviciilor de asigurare se urmărește satisfacerea unui interes general supus controlului și supravegherii statului care exercita aceasta prerogativa printr o autoritate administrativa denumita comisia de supraveghere a asigurărilor. Prin urmare în calitatea sa de președinte al directorului societății de asigurare la data săvârșirii presupusele fapte societatea de asigurare/reasigurare care exercita un serviciu de interes public supus autorizării supravegherei și monitorizării comisiei de supraveghere .
Verificarea legalității sumelor achitate cu titlu de despăgubire este o condiție esențială care trebuie respectata de angajații asigurătorului astfel ca pentru dovededirea caracterului cert al prejudiciului solicitat de persoana prejudiciata acesta trebuie sa facă dovada ca juridic de reparație respecta dispozițiile legale. În concluzie , inverderam instantei fa asigurările de bunuri de tip RCA se încheie în scopul acoperiri în totalitate sau în parte a pagubelor cauzate de evenimentul asigurat și nu pentru a procura persoanei prejudiciate un beneficiu speculativ sau ilegitim rezultat din încasarea indemnizației de asigurare ( despăgubire) daunele -interesele ( despăgubirea) sunt menite a acoperi o paguba și nu a aduce la îmbogățirea fără just temei a creditorului astfel din punctul nostru de vedere se impune admiterea prezntului apel .
Admiterea apelului și modificarea în tot a sentinței apelate în sensul respingerii cererii de chemare în judecata ca nefondata cu privire la capătul principal
Obligarea reclamantei-intimate la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de soluționarea cauzei de fond
Obligarea reclamantei-intimate la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de prezentul litigiu
În concluzie...asigurătorul meu a plătit.. iar persoana și a reparat masina în regim propriu cu banii luați..nu a făcut dovada facturilor pieselor nu a fost reparata la ei.. unde e specializat .. iar ei mai vor bani fără nici un fel de dovada... nu am nici un fel de legatura este vorba de cele 2 firme de Asigurari
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
StoianAdr, utilizator
tot ce spuneti dumneavoastra se invoca in cadrul intampinarii.
Am înțeles.. dar eu nu am cerut nimic am făcut o data aceea intampinare sa se judece în lipsa mea ...și ca nu doresc nimic.. trebuie din nou sa o fac ?nu am timp sa umblu mereu..pentru chestiile astea.. va mulțumesc frumos de răspunsuri!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata despagubire reparatie rca cristian2012 cristian2012 • Pe 08.08.2011autoturismul personal stationat a fost lovit de un autoturism cu RCA valabil. • Pe 05.09.2011 mi s-a deschis dosar de daune – ... (vezi toată discuția)
Obligarea la plata despagubirii achitate de societatea de asigurare in caz de conduce sub influenta bauturilor alcolice anca_ale anca_ale Buna ziua, Un prieten a avariat un autoturism stationat in timp ce conducea propriul autoturism sub influenta bauturilor alocolice. Impotriva sa, s-a ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca sabou sabou Buna ziua, va rog sa mi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie - am avut un accident ,cu pagube materiale,din vina mea -s-a intocmit ... (vezi toată discuția)