avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... obligarea la plata despagubirii achitate de societatea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

obligarea la plata despagubirii achitate de societatea de asigurare in caz de conduce sub influenta bauturilor alcolice

Buna ziua,

Un prieten a avariat un autoturism stationat in timp ce conducea propriul autoturism sub influenta bauturilor alocolice. Impotriva sa, s-a intocmit dosar penal pentru refuzul de recoltare a probelor biologice si i s-a stabilit o alcoolemie peste limita legala primind o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Societatea de asigurari la data in judecata pentru recuperarea daunelor platite masinei avariate.
dupa producerea accidentului i-a achizionat titularului autoturismului avariat piesele necesare si s-a oferit sa-i plateasca reparatia. acesta a primit piesele si in acelasi timp s-a adresat si firmei de asigurari care i-a platiti o despagubire. acum firma de asigurari l-a dat in judecata sa-si recupereze banii. Ce ar putea sa faca? cum ar putea sa scape de plata despagubirii? ce ar putea sa sustina in instanta?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:30, 8 Ianuarie 2015
In instanta poate sustine daca are probe ca a despagubit partial partea prejudiciata !
Societatea de asigurare are dreptul de a se indrepta impotriva prietenului dvs prin actiune de regres pentru recuperarea despagubirii platite. Prietenul dvs va trebui sa suporte diferenta dintre costul reparatiei si valoarea pieselor, materialelor si manoperei achitate de el. Trebuie sa faca dovada cu acte emise de unitati autorizate a achizitionarii pieselor, a materialelor si a efectuarii manoperei. In caz contrar este bun de plata.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie. ovi2005_cj ovi2005_cj Am avut un accident de circulatie in care am fost lovit din spate si proiectat in vehiculul din fata mea, astfel masina mea a fost avariata si in fata si in ... (vezi toată discuția)
Despagubire daune la euroins (fostul asitrans) m_3 m_3 Buna ziua. Iata si problema mea: acum doua saptamani mi-a fost lovit autoturismul parcat regulamentar de catre o persoana care are RCA-ul la Euroins, fostul ... (vezi toată discuția)
Despăgubire staționare taxi (în calitate de păgubit), ca urmare a unui accident. mai este de actualitate acest tip de despăgubire? Parakalo Parakalo Mai este de actualitate acest tip de despăgubire. Mâine fac 4 săptămâni de staționare și sunt și operator de transport. Întâmpin reticență din ... (vezi toată discuția)