avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Fotografierea în sala de operații
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Fotografierea în sala de operații

Ce anume spune legea în acest caz? Am văzut recent o poză publicată în mediul online de o studentă la medicină. Aceasta făcuse o fotografie, medicilor care operau și pacientului. Pacientului nu i se vede fața. Este legal?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 10:22, 26 Septembrie 2013
Nu este iesit din comun
Este de notorietate inclusiv videoclipul recent realizat in unitate medicala si postat pe internet al unui cuplu de artisti tineri conationali
Știu că se practică, dar e sau nu legal? că imoral sigur e. Unde se încadrează în lege? La drepturile de autor sau la dreptul imaginii personale?
Dvs, scrieti din partea pacientului a carei fata nu se vedea :hm:, sau din partea medicilor care au stat la poza. :D Cred ca persoanele din fotografie ar fi indereptatite sa ceara "drepturi de autor"...pardon, de imagine.

Scuze, am glumit, se publica atatea poze in ziare, credeti ca se intreaba cineva, daca ii strica imaginea cuiva, sau daca ii face reclama gratis? Practic ce va deranjat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de autor - fotografie personala utilizata comercial black_00 black_00 Salut, Recent am descoperit ca imi este folosita imaginea pe o coperta de carte a unui autor american. Cartea se poate gasi pe amazon: ... (vezi toată discuția)
Fotografie furata si folosita pe un site web alithenake alithenake Buna ziua, Recent am fost informat pe un forum dedicat de fotografie, ca una dintre fotografiile mele a aparut pe un site. Locul de unde a fost luata, ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare in scop comercial fotografii ale unor tablouri din domeniul public andreipos andreipos Buna ziua, Intentionez sa comercializez carti digitale (ebooks) pe internet folosind pe copertele acestora fotografii ale unor picturi expuse in diferite ... (vezi toată discuția)