avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O problema mare !!!
Discuție deschisă în Executare silită

O problema mare !!!

Firma mea a fost data in judecata pentru recuperarea unei sume de bani de catre o alta firma (niste produse). In timpul procesului s-a ajuns la un fel de intelegere intre cele 2 firme si am platit mai mult de jumatate din suma si au spus ca vor retrage procesul. Am primit sentinta in urma cu aproximativ 2 luni. Am sunat la firma respectiva sa ii intreb ce s-a intamplat si mi-au spus ca nu este nici o problema. Suma care era trecuta in sentinta ca ar trebui achitata includea si banii platiti deja de mine. Azi am primit o somatie de la un executor judecatoresc privind executarea silita daca intr-o zi de la primirea respectivei somatii nu achit suma din care eeu deja am achitat mai mult de jumatate. Ce pot face ? Astia si-au batut joc de mine, au incasat banii si mai vor inca odata totul. Pot face contestatie la respectiva somatie sau ce pot sa fac? Va rog ajutor!#-o#-o#-o
Gand la gand cu bucurie... Si eu m-am gandit sa ii sun si asa am si facut mai inainte. Am vorbit cu directorul de vanzari si au spus ca pe ei nu ii intereseaza, chiar daca exista dovada ca am achitat, noi am pierdut procesul deci ei au dreptul sa incaseze suma din sentinta.X-( am ajuns la concluzia ca nu se poate vorbi cu ei... imi ramane doar sa fac contestatie. Singura problema este faptul ca eu nu am cum sa ajung sa fac astazi contestatia si maine este deja o zi, deci data trecuta in somatia de la executorul judecatoresc pentru a ma prezenta la el in birou cu banii ceruti .
Stimata doamna,

Va sugerez sa cereti sa vb cu asociatul / administratorul firmei. Sa ii comunicati ca daca va executa toata creanta, va plati onorariul avocatului dumneavoastra plus suma incasata fara drept. In mod normal ar trebui sa in convngeti. In plus depuneti dovada platii la executor si ii comunicati ca ii faceti plangere penala in cazul in care va executa o suma mai mare decat cea ramasa de platit catre creditoare. ii depuneti chitantele si va pastrati dovada deunerii acelor chitante la executor.
acesta ar fi antetul :

" Subsemnatul ....................., domiciliat în localitatea ............., judeţul ..............., str. ................, nr. ........., etajul ........., apart. ........, fac contestaţie împotriva executării silite începute la cererea lui ................., din localitatea ..............., judeţul ............, str. ................ nr. ....... etajul ......... apart. ....... prin comandamentul nr. ............. din ............. înfiinţat ca urmare a încheierii acestui tribunal nr. ................ din ................ asupra imobilului din localitatea ................ judeţul ................ str. ................. nr. ......... etajul .......... nr. carte funciară ........... nr. topografic ................ proprietatea debitorului ....................., domiciliat în localitatea ................, judeţul ............... str. ................ nr. ........ etajul ......... apart. ......... "

Este bine? Daca da ce vrea sa insemne "prin comandamentul nr. ............. din ............. înfiinţat ca urmare a încheierii acestui tribunal nr. ................ din ................ "? Ce trebuie sa completez, numele judecatoriei sau numarul dosarului sau numarul de sentinta sau numarul somatiei de la executorul judecatoresc?
Nu este bine, este un model vechi de contestatie la executare imobiliara. gasiti pe net si modele noi. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de actiune pentru plata nedatorata louisa louisa As dori un mdel de actiune pentru recupararea unei plati nedatorate in care am fost executati in calitate de tert poprit. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Executare silita BobyGogo BobyGogo Buna ziua, am un credit pe firma garantat cu niste echipamente si cu BO avalizat de catre noi 2 asociati. In contract spune ca garantul renunta la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Tranzactie legala ? dumitru2000 dumitru2000 Va supun atentiei urmatoarea conventie. Apreciati ca este valabila? Esential este protejarea intereselor Partii 2, adica sa ne asiguram ca aceasta ... (vezi toată discuția)