avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mod de calcul pentru Fondul persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mod de calcul pentru Fondul persoanelor cu handicap

Va rog frumos, asi avea si eu o intrebare. Conform legii 448/ 2006 societatiile au obligatia de a vira o contributie la fondul de handicapati
Care este art din lege care reglementeaza aceasta si care este modul de calcul al acestei contributii? Multumesc mult .

Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Buna ziua,

Art. 78
(1) Persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.
(2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.
(3) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute la alin. (2), pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:
a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;
b) sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat in conditiile prevazute la lit. a).
(4) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.
(5) Monitorizarea si controlul respectarii prevederilor alin. (2) si (3) se fac de catre Inspectia Muncii.

Modul de calcul:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de handicapati se mai plateste ? alinadanila alinadanila vreau sa stiu daca fondul de handicapati se mai plateste in ce procent si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com poate cineva sa-mi spuna va rog daca exista vreo lege care obliga firmele care au mai mult de 50 de angajati sa angajeze 4 % persoane cu dizabilitati,ori in ... (vezi toată discuția)
Legea care obliga patronii(angajatorii) sa angajese persoane cu handicap mihailescucr mihailescucr Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap accentuat,vreau sa stiu ce patesc patronii(angajatorii) care nu respecta legea care î-i obliga sa angajeze persoane cu ... (vezi toată discuția)