Copilul meu(13ani) are deficiență locomotorie foarte gravă (handicap grad:grav).Ar avea drept la un transport gratuit dus - intors (casă-școala respectiv școala -casă-)zilnic cu microbuze special amenajate al REGIEI AUTONOME DE TRANSPORT URBAN.(RATU)Timp de 2 ani an beneficiat de acest drept---doar dus(casă- școală) deoarece am fost incluși intr-un grup cu copii de gradinita....anul acesta orele incep cu 30 min.mai devreme-iar RATU a refuzat ca microbuzul sa vina după noi cu minim 15 min mai devreme si nici nu ne lasa in apropierea scolii, mai nou(evident soferii isi fac datoria) .Menționez faptul că în urmă cu 2 ani, cu toate că trebuia sa ajungem la ora 8 la școală, am fost luați dimineata la ora 6.55----atunci s-a putut---acuma nu se mai poate....(Anul trecut au venit dupa noi la ora 8.30 iar anul acesta au refuzat sa vina la ora 7.15...)Va rog să ma sfatuiti ce sa fac.......Multumesc!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati IN SCRIS RATU si sa solicitati sa va puna la dispozitie mijloacele de transport asa cum este legal.
In siytuatia in care nu raspund in termenul legal de 30 de zile sau nu va satisfac aceste doleante legale ii puteti actiona in instanta in contencios administrativ pentru ca fiul dumneavoastra sa beneficieze de drepturile legale.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Eu inteleg ca RATU si-a modificat orarul privind traseul,iar RATU trebuie sa respecte oprirea in statiile de coborare-urcare. Nicidecum RATU nu este obligat sa vina la ora si sa opreasca unde vrea userul.
problema in speta trebuie rezolvata in scoala la director si la d.g.a.s.p.c.
Parerea mea e ca directorul scolii trebuie sa modifice orarul de incepere a orelor,in asa fel incat copilul sa poata prinda cursa RATU.