avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La ce varsta te poti casatori?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La ce varsta te poti casatori?

De la ce varsta este legal sa te casatoresti,fara acordul parintilor?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 25 Septembrie 2013
Buna ziua,
In mod normal si legal de la 18 ani.
Pentru motive bine determinate aceasta varsta poate fi coborata pana la 16 ani.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Art. 272
(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului.

Nu cred sa va puteti casatori mai devreme, n-o sa vada nimeni interesul copilului intr-o casatorie inainte de vreme.
Dar de ce atata graba ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora insarcinata se poate casatori? Julia Ana Julia Ana Buna ziua va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca mai trebuie sa merg in tribunal pentru cerere de autorizare a casatorie fiicei mele fiind insarcinata in a- 5 ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani ... Chlau_dia Chlau_dia Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani se căsătorește, părinți mai depind de ea, sau ii mai pot face ceva??? (vezi toată discuția)