avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani ...

Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani se căsătorește, părinți mai depind de ea, sau ii mai pot face ceva???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:53, 7 Iunie 2023

Chlau_dia a scris:

Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani se căsătorește, părinți mai depind de ea, sau ii mai pot face ceva, va rog un răspuns rapid, și pățiți fetei nu respecta drepturile și în familie și fetei de 15 ani aproape 16

Parintii nu au depins si nu vor depinde de copii lor minori. Fata de 16 ani casatorita nu mai depinde de parintii sai. Insa ca sa se casatoreasca are nevoie de acordul parintilor sau - in lipsa - de acordul instantei care se da doar pt motive temeinice.

Art 272 C civ (2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. în cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

Pai și dacă părinți își dau în scris acordul se poate face
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Daca parintii isi dau acordul,fata se poate marita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta te poti casatori? Florin2430 Florin2430 De la ce varsta este legal sa te casatoresti,fara acordul parintilor? (vezi toată discuția)
Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Eu am 17 ani și iubita mea are 16, ne putem cununa civil? Daniel lungu Daniel lungu Eu am 17 ani și iubita mea are 16 ne putem cununa civil chear daca amândoi sunt minori (vezi toată discuția)