avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspundere fata de un parinte bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspundere fata de un parinte bolnav psihic

buna ziua. sa va spun despre situatia mea; suntem 3 frati, toti casatoriti si nici unul nu sta cu parintii. parintii sunt despartiti dar fara forme legale. mama mea locuieste singura si este bolnava psihic cu un comportament maniacal . problema mea este urmatoarea; eu ca si copil raspund in vre-un fel de faptele pe care le savarseste mama mea, indiferent de natura faptelor ei? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 08:56, 3 Octombrie 2013
Daca sunteti numit curator prin vreun act juridic, mama fiind sub interdictie, raspundeti de faptele celui pe care-l aveti in grija, altfel nu aveti nici o raspundere.
multumesc pt raspuns! nu am nici un fel de act de raspundere fata de ea
Daca nu va preocupa soarta ei, macar internati-o, astfel nu aduce prejudicii cuiva si o ingrijeste si pe ea cineva.
am internato dar a fost externata la 2 saptamani pe motiv ca sa ameliorat boala. sistemul medical se spala repede pe maini. eu locuiesc la 400 km distanta de ea si nu am posibilitatea sa o tin cu mine

Poate ii gasiti un loc in camin, daca nu vrea, trebuie sa o puneti sub interdictie.
Lucrurile sa stiti ca se agraveaza in timp, starea ei nu se imbunatateste lasata asa de izbeliste.

Alte discuții în legătură

Internare bolnav cronic schizofrenie Mihaita Avram Mihaita Avram Sora mea a fost diagnisticata din anul 2002 cu schizofrenie paranoida si a fost internata de multe ori pentru cateva saptamani in diferite spitale de ... (vezi toată discuția)
pasi procedurali de luare sub tutela unui membru din familie bolnav psihic dragosbuc dragosbuc Buna ziua, As dori sa stiu unde trebuie sa merg si ce am de facut pentru a lua in tutela o persoana care nu are discernamant in anumite perioade. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie Euroinvest Euroinvest As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)