avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspundere fata de un parinte bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspundere fata de un parinte bolnav psihic

buna ziua. sa va spun despre situatia mea; suntem 3 frati, toti casatoriti si nici unul nu sta cu parintii. parintii sunt despartiti dar fara forme legale. mama mea locuieste singura si este bolnava psihic cu un comportament maniacal . problema mea este urmatoarea; eu ca si copil raspund in vre-un fel de faptele pe care le savarseste mama mea, indiferent de natura faptelor ei? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 08:56, 3 Octombrie 2013
Daca ati intrebat strict legal, nu aveti o raspundere fata de mama dv. daca nu v-ati angajat in vreun fel. Totusi, asta si-ar putea pune amprenta asupra mostenirii pe care v-ar lasa-o doamna.
Daca ati intrebat moral... discutati cu fratii dv. si gasiti, toti, o solutie.
Nu ati spus diagnosticul. Poate fi o depresie maniacala care se poate trata prin tratament, prin grija familiei, aratati-i toti ftayii dragoste, fiti alaturi de dansa, sa nu o mai internati decat cu aprobarea dansei, pentru ca in acest spital de psihiatrie nu va avea nimeni grija de ea, ci va deveni agresiva, avand contact cu alti bolnavi psihici cu boli mult mai grave si agresive. Spitalul de psihiatrie este o "cusca", si la externare (dupa administrarea unor medicamente dupa "ureche") i se va agrava starea. ?i trebuie iubirea familiei, o preocupare, comunicare, dar nu inchiderea intr-un spital de psihiatrie. [editat]
Dragostea familiei conteaza, macar un telefon pe zi puteti sa ii dati.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare bolnav cronic schizofrenie Mihaita Avram Mihaita Avram Sora mea a fost diagnisticata din anul 2002 cu schizofrenie paranoida si a fost internata de multe ori pentru cateva saptamani in diferite spitale de ... (vezi toată discuția)
pasi procedurali de luare sub tutela unui membru din familie bolnav psihic dragosbuc dragosbuc Buna ziua, As dori sa stiu unde trebuie sa merg si ce am de facut pentru a lua in tutela o persoana care nu are discernamant in anumite perioade. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie Euroinvest Euroinvest As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)