avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor dupa divort

In urma procesului de divort cu minor, instanta incredinteaza copilul definitiv mamei, care lucreaza in strainatate si ar fi dorit sa-si ia copilul cu ea. In vacanta fiica a fost la mama in strainatate si nu i-a placut, dorind sa continue scoala in Romania( este in cl. a X-a de liceu).In aceasta situatie mama doreste sa lase fiica in grija unei persoane straine ca sa poata continua studiile in Romania. Tatal nu este de acord cu persoana propus pentru supravegherea fetei si ar dori sa ia fata la el, amenintand ca va deschide proces pentru abandonul minorului de catre mama. Ce solutie exista in acest caz?. Mentionez ca este o lupta a orgoliilor celor 2 parinti.
Se poate deschide proces-procesul este de durata si, teoretic, tatal ar avea castig de cauza, el are prioritate in fata altor persoane.
Dar mai trebuie luat in seama si istoricul relatiei tata-fiica, cauzele divortului: daca tatal nu cumva a fost violent, alcoolic, etc.
La aceasta varsta a fetei, cred ca ea va decide.
tatal are prioritate...trebuie sa va judecati cu el.
Multumesc pentru raspunsuri
O persoana sau un parinte... oare ce sa decida o instanta? E elementar, persoana nu ar avea nicio sansa reala.
Copilul ce spune, ca e deja mare, la cine ar dori sa stea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea in strainatate nikita 27 nikita 27 eu sunt despartita de sotul meu de 5 luni,dar inca nu am inaintat nici unul divortul din cauza banilor si eu stau cu copilul meu la mama mea.La vara vreau sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)