Daca contractul este incheiat pe o perioada nedeterminata, exista posibilitatea evitarii preavizului? Daca pe durata preavizului am aceleasi drepturi si obligatii , atunci se poate lua concediu de odihna fara sa se suspende perioada de preaviz?
Incetarea unui c.i.m. fara acordarea preavizului se poate face prin mai multe modalitati , si anume :
- art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
- art.55 lit.b C.mun. - cu acordul partlor. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
- art.81 alin.8 C.mun. - demisie fara preaviz . Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
- concedierea disciplinara, art.61 lit.a C.mun.
- incetarea de drept , art.56 C.mun.,
etc.
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. Astfel, angajatul poate beneficia de CO pe durata preavizului . CO nu suspenda preavizul.
Contract de munca
alexapaula
Buna ziua,
Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi
criistiina
Mai exista demisie la zi?
pot folosi aceasta cerere?
Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Preaviz
luciacita
Buna ziua,
Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat ... (vezi toată discuția)