avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea mandatului membrilor comisiei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea mandatului membrilor comisiei de disciplinã

La ce se refera mai exact, art.13 (1) lit.e din HG 1344/2007.
(1)Mandatul de membru al comisiei de disciplină se suspendă în cazul în care:
a)soţul, ruda sau afinul său, până la gradul al patrulea inclusiv, exercită cu caracter temporar funcţia care implică competenţa legală de a numi reprezentanţi în comisia de disciplină ori de a aplica sancţiunea disciplinară, pentru perioada numirii temporare în cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public care are calitatea de membru în comisia de disciplină, pentru cercetarea administrativă în cauză;
b)este în concediu de odihnă, medical sau alt concediu, este delegat ori detaşat în cadrul altei autorităţi sau instituţii publice ori este suspendat din funcţia publică, pentru perioada concediului, delegării, detaşării sau suspendării raportului de serviciu, dar nu mai mult de 6 luni consecutive;
c)comisia de disciplină a primit o sesizare din partea sau cu privire la un funcţionar public cu care membrul comisiei de disciplină este soţ, rudă sau afin, până la gradul al patrulea inclusiv, pentru cercetarea administrativă în cauză;
d)s-a pronunţat în orice mod cu privire la fapta sesizată ca abatere disciplinară anterior propunerii comisiei de disciplină
pentru soluţionarea cauzei, pentru cercetarea administrativă în cauză;
e)comisia de disciplină a primit o sesizare îndreptată împotriva sa, pentru cercetarea administrativă în cauză;

Daca persoana care este cercetata a facut plangere penala impotriva celor 3 membrii, membrii comisiei se pot suspenda?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:38, 29 Septembrie 2013
Art. 13, alin. (1), lit. e) din H.G. nr. 1344/2007 reglementează situaţia în care împotriva unui membru al comisiei de disciplină se formulează o sesizare care este de competenţa acesteia. În acest caz este evident că mandatul membrului comisiei de disciplină se suspendă pentru că acesta nu se poate cerceta pe sine însuşi.

Cei trei membri ai comisiei de disciplină pot solicita conducătorului instituţiei suspendarea mandatului lor, motivat de dispoziţiile art. 14, alin. (1), lit. e) din H.G. nr. 1344/2007.
Art. 14. - (1) Membrii si secretarul comisiei de disciplina se afla in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
(...)
e) ori de cate ori considera ca integritatea, obiectivitatea si impartialitatea procedurii disciplinare pot fi afectate.

Personal, nu văd cum o persoană ar putea fi obiectivă şi imparţială cu un terţ în situaţia în care terţul a formulat plângere penală împotriva ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

consilier etic - incompatibilitate membru comisie disciplina ioanaciulei ioanaciulei Care este articolul din codul consilierului etic care arata incompatibilitatea calitatii de consilier etic cu cea de membru in comisia de cercetare diciplinara ... (vezi toată discuția)
Cercetare administrativa functionar public DIA63 DIA63 Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)