avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

leasing

Stimati colegi ,va scriu si eu cu o mare rugaminte .Am preluat actele unei societati din ianuarie .......si am gasit niste prb in balanta si anume firma a achizitionat o masina in leasing in 2006 deci am sold in 167 si in 1687 .problema e ca masina este accidentata nu se mai putea recupera nimic din ea si firma de asigurari ne au virat in cont 6000 de euro .va rog mult sa ma ajutati cu inreg.corecte nu am mai avut asemenea caz si vechea contabila nu le-a facut la timpul potrivit si nu asi preda bilantul cu prb asta.va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: garbaceablanka , utilizator 14:20, 26 Martie 2009
Hai sa vedem daca reusim:

Probabil e vorba de leasing Financiar

Inregistrari efectuate anterior
- la receptia autovehiculului nou s-a inregistrat
213=167

- la plata ratelor s-a stins 167
167=512

- in fiecare luna s-a amortizat si autovehiculul
6811=2813

Dupa accident
- autovehiculul distrus
% = 213 - valoarea contabila
2813 - valoarea amortizata (trebuie sa se soldeze contul)
671 - diferenta (ch deductibila la impozit)

- recuperarea unei parti din asigurari
5121 = 7581 ce s-a primit din asigurari

- plata valorii reziduale societatii de leasing
167=5121

Daca firma de asigurari a platit direct soc. de leasing valoarea reziduala iar cei 6000 sunt o diferenta atunci inregistrati
% = 7581
167
5121
va multumesc f mult pt ajutor. !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing financiar -inregistrari contabile - este corect? irina petcu irina petcu Am urmatoarea situatie: - In luna februarie 2008, o firma a achizitionat un camion in leasing financiar. In luna septembrie, patronul s-a hotarat sa il ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar in derulare gabiclenciu gabiclenciu am urmatorul caz:un leasing financiar din 2006,care are finalitate in 2010.Cand s-a facut nota 471=1687 s-a calculat dobanda la un anumit curs euro.Pana acum ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing JENIFER JENIFER Am preluat in data de 06.07.09 un contract de leasing financiar de la o alta societate de leasing.Contractul vechi de leasing e din data de 04.11.2008.In ... (vezi toată discuția)