avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Formalitati despartire cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Formalitati despartire cu copil

Buna ziua,

As dori sa stiu ce trebuie sa fac legal daca m-am despartit de un barbat cu care am un copil, iar copilul poarta numele lui. Noi nefiind casatoriti niciodata.
Copilul locuieste cu mine. Trebuie sa fac un demers de incredintare, etc?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:11, 27 Septembrie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa stabiliti o pensie de intretinere pentru minor.
Va trebui sa stabiliti un program de vizitare pentru tata.
Acestea le puteti stabili fie pe cale amiabila prin notariat fie prin instanta.
In situatia instantei medierea este obligatorie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Da, va adresati cu cerere la judecatorie si cereti ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, copilul sa aiba domiciliul la dvs, tatal sa platesca pensie.
Daca doriti, propuneti si un program de vizita pt tata.
Depinde cum se desfasoara azi relatiile dintre voi trei. daca ambii decideti cu privire la copil, nimic nu se va schimba. Daca tatal contribuie cu mancare, haine, bani la cresterea copilului, tot asa va fi si dupa hotarare.
Nu cred ca in toate cazurile trebuie mers in instanta; parintii copilului au drepturi egale, asa incat dv. si tatal copilului dv. exercitati impreuna autoritatea parinteasca deja. La ce va trebuie o hotarare sa spuna ca asta e situatia?

Daca exista alte detaliid e fapt, aceasta hotarare v-ar p;utea fi necesara, dv. sau tatalui; dar eu nu le cunosc sa va indrum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord cu copil minor florentanecsoi florentanecsoi Sunt in divort de comun acord cu sotul,in care am cerut incredintarea minorei mamei spre crestere si educare,stabilirea minorei la domicililu meu,exercitarea ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare copil, pensie alimentara diana_ungureanu diana_ungureanu Buna ziua. Ma aflu in situatia de a cere ajutorul dumneavoastra. Sunt casatorita de 7 ani, dar in fapt suntem despartiti de 2 ani. Avem un copil minor in ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)