avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere pentru persoana cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere pentru persoana cu handicap

Buna ziua!
Sunt persoana cu handicap locomotor, am permis de conducere. In anul 2011 a fost facut un control in judet a tuturor persoanelor cu handicap care poseda permis de conducere. A venit un agent de la Politia Rutiera la mine si m-a afirmat cele de mai sus, spunandu-mi totodata ca nu mai am dreptul sa conduc autoturismul. Normal ca nu i-am dat permisul. Ulterior s-a constituit o Comisie la Spitalul Judetean (chirurg, ortoped, etc.) unde am fost supus unui control medical, eliberandu-mi-se o adeverinta cu APT PENTRU CONDUS. Aceasta adeverinta a trebuit sa o prezint la Politia Rutiera (in original si de atunci nu am mai avut treaba).
Pe atunci masina mea nu avea facuta nici o adaptare (toate comenzile erau normale) o puteam conduce normal.
Insa de anul acesta s-a mai agravat problema picioarelor, in sensul ca am o retractie la nivelulul genunchilor cam de 65-70 de grade. (nu pot indrepta picioarele de la genunchi). Am achizitionat un autoturism cu cutie de viteze automata si vreau sa stiu daca dupa ce ii fac adaptare la mana pentru frana si acceleratie o voi putea conduce fara probleme (ma refer la faptul ca am deja permis de conducere, masina o pot conduce si fara aceasta adaptare, dar nu vreau sa ma opreasca politia si sa am probleme).
Va rog daca ma puteti lamuri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Icuhorvat , utilizator 21:19, 28 Septembrie 2024
Ordinul MAI nr. 157/2012 privind forma si continutul permisului de conducere

Art. 3. -
(1) Restrictiile medicale, adaptarile obligatorii ale autovehiculelor si aspectele administrative se inscriu la rubrica „Restrictii” din permisul de conducere, potrivit codurilor armonizate ale Uniunii Europene prevazute in anexa nr. 2
(2) Codurile armonizate ale Uniunii Europene se inscriu in permisul de conducere de catre personalul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul institutiei prefectului.

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc!
Am citit acel ordin si anexa, dar eu am permis din 2008, deci e model vechi si nu am nici un cod de boala.
Cand am obtinut permisul puteam merge, dar de anul acesta am problema cu genunchii pe care nu-i pot indrepta la 180 de grade.
Nu stiu sigur ce am de facut? Trebuie sa merg la politie sa ma lamureasca? Sigur o sa-mi i-a si permisul cand ma vad in carucior. Specific ca eu masina o pot conduce si fara adaptare, dar as vrea sa o adaptez cu frana si acceleratie la mana sa nu am probleme. Ma tem sa nu ma opreasca si sa ma sanctioneze.
Va rog poate ma puteti lamuri!
Multumesc!
Claudiu Mitru, am o boală ușoară neurologică, Tulburare Organică de personalitate și vreau să știu dacă pot să dau de permis auto categoria B. Am liceul cu diploma de bacalaureat. Aștept sms-ul vostru. Vreau decât să-mi da-ți o șansă
Bună ziua numele meu este Marius, am fost diagnosticat cu schizofrenie de tip paranoid, vreau să știu dacă pot face școala de șoferi, voi astepta un raspuns, Va Multumesc,.
..

Marius Lacatus a scris:

Bună ziua numele meu este Marius, am fost diagnosticat cu schizofrenie de tip paranoid, vreau să știu dacă pot face școala de șoferi, voi astepta un raspuns, Va Multumesc,.

Alte discuții în legătură

Soferi cu handicap locomotor Titimbergio Titimbergio Buna ziua. Detin permis auto categoria B de 3 ani, dar in urma unui accident , acum 1 an jumatate mi a fost amputat piciorul drept. Inca stapanesc bine masina, ... (vezi toată discuția)
Adaptare masina AnaMariaBc AnaMariaBc Buna dimineata. Sunt persoana cu handicap locomotor usor, tocmai am terminat scoala de soferi cu brio. Am o mica-mare problema. Am facut scoala de soferi pe o ... (vezi toată discuția)