avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Soferi cu handicap locomotor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Soferi cu handicap locomotor

Buna ziua. Detin permis auto categoria B de 3 ani, dar in urma unui accident , acum 1 an jumatate mi a fost amputat piciorul drept. Inca stapanesc bine masina, fie ea automata/manuala. Din punct de vedere legal, am voie sa conduc?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:53, 27 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul MAI nr. 157/2012 privind forma si continutul permisului de conducere

Art. 3. -
(1) Restrictiile medicale, adaptarile obligatorii ale autovehiculelor si aspectele administrative se inscriu la rubrica „Restrictii” din permisul de conducere, potrivit codurilor armonizate ale Uniunii Europene prevazute in anexa nr. 2
(2) Codurile armonizate ale Uniunii Europene se inscriu in permisul de conducere de catre personalul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul institutiei prefectului.

www.avocatnet.ro/content/art...

In cazul in care veti fi verificat in trafic si nu veti avea inscrise restrictiile medicale veti fi sanctionat contraventional iar permisul se va retine.

Solicitati serv. de politie rutiera eliberarea unui permis de conducere cu modificarile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere pentru persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap locomotor, am permis de conducere. In anul 2011 a fost facut un control in judet a tuturor persoanelor cu handicap care ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. O persoana care a obtinut permisul de conducere in Romania in urma cu 13 ani dar, mutat in Italia l-a preschimbat in permis pentru conducere ... (vezi toată discuția)
Mana dreapta in ghips - legal, e voie sa conduci? BurceaM BurceaM Buna ziua, As dori sa știu dacă exista vreun articol in legislatie care interzice conducerea unui autovehicul cu cutie automata când mana dreapta este ... (vezi toată discuția)