avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am si eu o intrebare:firma la care lucrez,datorita crizei,a inceput sa faca disponibilizari,trimitand lumea acasa,in somaj zic ei,dar toti coegii mei care au fost disponibilizati mi-au spus ca firma nu a platit nimic,deci nu vor putea beneficia de somaj.In aceasta situatie as putea fi si eu,de aceea va intreb daca pot afla cumva daca au platit cotizatiile,si daca nu ce este de facut.Pe scurt,vreau sa stiu daca in eventualitatea unei concedieri,voi avea somaj.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:22, 24 Martie 2009
Daca nu si-a platit contributiile la somaj nu beneficiati de indemnizatie de somaj.Toti salariatii care sunteti in aceasta situatie angajati un avocat si dati in judecata pe angajator. Fiind litigiu de munca sunteti scutiti de taxe. Banii pentru avocat ii recuperati de la angajator prin hotarare judecatoreasca.
Lucrez intr-o ONG de un an si dou luni, doar ca am fost angajata prin conventie(angajarea a fost imediat dupa ce am terminat liceul), as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj.
Beneficiati de indemnizatie de somaj daca ati lucrat 12 luni (nu neaparat consecutive sau la acelasi angajator) in ultimele 24 de luni cu contract individual de munca (numai prin acesta se plateste contributia la somaj).
Deci nu are importanta k am fost angajata prin AJOFM, adik am fost platita de stat?
alinutzastefany a scris:

Deci nu are importanta k am fost angajata prin AJOFM, adik am fost platita de stat?

Daca angajatorul a facut conventie cu AJOFM-ul pentru angajarea dvs. ca absolvent, acesta nu va poate concedia din motive neimputabile pe o durata de 3 ani de la angajare. Daca demisionati sau cereti incetarea CIM prn acordul partilor nu veti beneficia de somaj.

Alte discuții în legătură

Contract de munca MarcOvidiu MarcOvidiu Daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata poate sati desfaca contractul de munca?? Si daca nu ai un an muncit ti se poate oferi somaj? Si daca nu ai ... (vezi toată discuția)
Somaj constantindana constantindana In conditiile desfacerii C.I.M. prin demisie, a unei pauze in activitate de aproximativ 2 luni , a unei noi angajari la alta firma , care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? lavinia684 lavinia684 am si eu cateva intrebari....m-a pus naiba sa ma angajez imediat dupa scoala,dupa care am incheiat o conventie pentru absolventi pe 3 ani,unde cei de la ... (vezi toată discuția)