avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatii ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatii ONG

ONG cu obiect activitate asistenta sociala poate face donatii (in bani sau materiale)catre persoane fizice ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:59, 27 Septembrie 2013
Da. Puteti oferi ajutoare in natura, bani, suportarea unor cheltuieli pentru tratamente medicale si altele, pentru cazuri sociale.
Multumesc!Va rog,daca mai puteti sa-mi spuneti si ce documente justificative imi sunt necesare,pentru aceste ajutoare,atat cand le achizitionez cat si cand le donez.Cum pot face donatiile in bani si cum le pot face pe cele in natura?Cine poate confirma ca familia ajutata e caz social?
Asociatia face ancheta sociala in urma solicitarii primite de la respectivele persoane, solicitare insotita si de acte doveditoare si copie dupa buletin.
Se intocmeste proces verbal cu datele din buletin ale beneficiarului, cantitatile de produse oferite detaliate pe sortimente si valoarea lor si semnaturile partilor. La fel si pentru donarea in numerar unde treceti suma de bani oferita.
Multumesc,din nou!Achizitionarea bunurilor o fac cu factura avand ca si cumparator asociatia?In contabilitate ma scad de aceste sume pe baza facturilor de cheltuiala si atasez in spatele lor proceselor verbale sau.... ?
Da. Daca cumpara asociatia produsele, le achizitionati cu factura, faceti nir fara niciun adaos. Apoi descarcarea din gestiune le faceti pe baza acelor procese verbale individuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)
Asociatie non profit in domeniu medical. mariaserban58 mariaserban58 Nu am mai tinut contabilitatea unei asociatii non profit si totul este nou pentru mine. Va rog sa ma ajutati sa inteleg corect citeva aspecte legate de acest ... (vezi toată discuția)