avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociatie non profit in domeniu medical.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociatie non profit in domeniu medical.

Nu am mai tinut contabilitatea unei asociatii non profit si totul este nou pentru mine. Va rog sa ma ajutati sa inteleg corect citeva aspecte legate de acest subiect.
1.Ce deosebiri sunt intre donatii si sponsorizari ? Contractul de sponsorizare a asociatiei non profit de catre o societate comerciala difera de unul de donatie, si daca da prin ce? Cum se inregistreaza ele in contabilitatea asociatiei fare scop patrimonial ?
2. Asociatia non profit in domeniul medical primeste o sponsorizare si din banii incasati cumpara piese de schimb pentru un aparat din sala de operatii a unui spital. Asociatia doreste sa dea acele piese de schimb spitalului. Ce fel de contract se poate incheie intre asociatia non profit si spital ? cum isi inregistreaza asociatia non profit in contabilitate aceasta operatiune ?
Cel mai recent răspuns: mariaserban58 , utilizator 18:35, 18 Octombrie 2015
Va rog sa cititi in OMEF nr.1969/2007 unde pe langa alte informatii si planul de conturi specific ong-urilor, mai aveti si cateva exemple de inregistrari contabile.
In plus cititi de pe net legea sponsorizarii si prin codul civil despre donatie.
Va multumesc pentru raspuns. Recunosc ca mi-asi fi dorit pe linga legislatie si un raspuns aplicat de la o persoana care eventual a avut un caz ca al meu. Nu stiu cum ar fi mai bine (mai corect) sa se dea asociatia catre spital piesele de schimb cumparate de asociatie : ca sponsorizare, ca donatie sau altfel?
Contract de sponsorizare si cu proces verbal de predare primire care are rol de acceptare a sponsorizarii, semnate de ambele parti si in care detaliati bunurile prin denumire, cod identificare sau alte specificatii tehnice, cantitate, valoare si total valoare si sa treceti acolo in procesul verbal si sa atasati si ceva certificate de conformitate sau alte documente asemanatoare, daca e cazul.
Ong-ul la achizitia bunurilor cu factura se inregistreaza cu valoarea lor in contabilitate si cu nir. Apoi se descarca din gestiune cu valoarea si la data din procesul verbal.
Va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare kituri test de către o asociație pacienti SOS15 SOS15 Ce condiții trebuie îndeplinite pt o asociație de pacienți pt a achiziționa kituri de testare genetica pt hematologie și pt a le dona apoi unui spital? ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Ong primii pasi sorin110 sorin110 Buna ziua, sunt presedintele unui ONG din septembrie anul trecut. Am citit mai multe post-uri aici pe forumul ONG, m-au ajutat sa inteleg mai bine ... (vezi toată discuția)