avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare amenda contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare amenda contraventionala

Acum ceva timp am primit o amenda pe care am contestat-o astfel.

Dl/Dna Judecator

Subsemnatul ... domiciliat ... cu actul de identitate ... seria... nr ...formulez prezenta

PLÎNGERE
împotriva procesului verbal de contravenţie seria ... nr. ... încheiat la data de ... de către .... Solicit anularea procesului verbal şi anularea amenzii contravenţionale prevăzute în acesta sau transformarea acesteia in avertisment pentru următoarele:

MOTIVE
În fapt, în data de ... la orele ... ma aflam pe str...., dar nu am consumat bauturi alcoolice pe domeniul public. Din acest motiv nu am semnat Procesul Verbal (care mi-a fost trimis acasă în data de ...). Nu mi s-a adus la cunostinta ca imi pot transpune obiecţiile în scris la rubrica “Alte menţiuni”, unde au fost completate neadavarat şi fără ştirea mea de catre agentul constatator urmatoarele: “Recunoaşte fapta comisă, dar refuză să semneze p.v.”.
Menţionez că ceilalţi prieteni, deoarece au recunoscut fapta comisă, au fost sancţionaţi cu avertisment, iar eu deşi consumam DOAR apă minerală am fost sancţionat cu amenda maximă(în valoare de 500 lei).
În plus în Procesul Verbal nu este trecut nici un martor care să ateste ceea ce am făcut.
Declar că resping acuzaţia ce mi se aduce şi menţionez că nu am mai fost cercetat pînă în prezent în nici o cauză, penală sau contravenţională.
În sprijinul celor declarate de mine mai sus, pot depune mărturie numiţii: ...

Prin această cerere doresc să-mi aprobaţi anularea Procesului Verbal seria... sau transformarea amenzii în avertisment.

Dupa ceva timp am primit ca raspuns faptul ca cererea mea nu indeplineste cerintele prevazute de art 197 NCPC si mi se cere ca in max 10 sa realizez urmatoarele completari:

- sa indice temeiul de drept al cererii.
- sa timbreze cererea cu 20 de lei taxa judiciara de timbru.

Intrebarile mele:
1. Unde se achitat taxa de 20 de lei (asta rezolva nerespectarea art 197 NCPC din cate am inteles. Trebuie platita personal?)
2. Cum indic temeiul de drept al cererii? (trebuie sa specific undeva faptul ca ma bazez pe articolul 16 paragraful 7 din OUG nr. 2/2001?);
3. Am specificat doar numele martorilor. Poate fi un motiv al anularii cererii?
4. Cum pot cere judecarea in lipsa inca de acum deoarece serviciul nu cred ca imi va permita sa ma prezint la termenele de judecata. (banuiesc ca se fixeaza pana in ora 16.00)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256867 , utilizator 17:19, 27 Septembrie 2013
Taxa de timbru o platiti la administratia financiara in a carei raza aveti domiciliul si trebuie sa o achitati personal.
Temeiul de drept il puteti preciza printr-o cerere completatoare in care specificati ca intelegeti sa va intemeiati plangerea pe urmatoarele articole din lege.
In principiu este suficienta indicarea numelor martorilor, va fi necesar sa indicati adresa lor la termenul de probe pentru a fi citati.
Puteti cere judecarea in lipsa in temeiul art. 223 NCpc.
Va trebui sa precizati in scris temeiul de drept al cererii, sa indicati si adresele martorilor ca sa fie citati (mai ales ca nu va veti prezenta la termene) si solicitati judecarea in lipsa.
Multumesc pentru raspunsuri!
Mai am 2 intrebari:
1. pe ce temei ma mai pot baza in afara de articolul 16 paragraful 7 din OUG nr. 2/2001(nu mi s-a precizat ca pot completa la rubrica Alte mentiuni)?
2. Pentru proba cu martori ce temei pot invoca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda contraventionala ContSters256867 ContSters256867 Acum ceva timp am primit o amenda pe care am contestat-o astfel. Dl/Dna Judecator Subsemnatul ... domiciliat ... cu actul de identitate ... seria... nr ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 Mihaela Enache Mihaela Enache Un amic a fost amendat pentru scandal desi era total nevinovat. Pana maine poate fi contestata amenda. Ea e neplatita. Aveti vreun model de contestare a ... (vezi toată discuția)