avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la stocul de marfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la stocul de marfa

ce se intampla cu TVA-ul aferent stocului de marfuri la o firma care si-a pierdut atributul de platitor de TVA prin lipsa de activitate
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:20, 27 Septembrie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.11, alineatul (1^3) din CF
contribuabilii cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b) - e) nu beneficiază, în perioada respectivă, de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor efectuate, dar sunt supuşi obligaţiei de plată a TVA colectate, în conformitate cu prevederile titlului VI, aferentă operaţiunilor taxabile desfăşurate în perioada respectivă. Pentru achiziţiile de bunuri şi/sau servicii efectuate în perioada în care persoana nu are un cod valabil de TVA, destinate operaţiunilor care urmează a fi efectuate după data înregistrării în scopuri de TVA care dau drept de deducere potrivit titlului VI, se ajustează în favoarea persoanei impozabile, prin înscrierea în primul decont de taxă prevăzut la art. 156^2 depus de persoana impozabilă după înregistrarea în scopuri de TVA, sau, după caz, într-un decont ulterior, taxa aferentă:
a) bunurilor aflate în stoc şi serviciilor neutilizate, constatate pe bază de inventariere, în momentul înregistrării;

Avand in vedere faptul ca anularea inregistrarii s-a produs ca urmarea a evenimentelor precizate la art.153, alineatul 9, literele de la b) la e), aveti obligatia ajustarii taxei pentru stocurile de marfuri.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa platitor de tva Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, exista oare pe site-ul ANAF o sectiune unde sa verific daca un PFA este sau nu platitor de TVA?, PFA-urile care nu depus deconturile pot fi scoase ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna seara, In cazul in care este anulata inregistrarea in scopuri de tva in data de 1.02.2014 iar firma are ca perioada fiscala trimestrul, pentru primul ... (vezi toată discuția)