avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea cand se face?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea cand se face?

Doresc sa introduc un proces in contencios administrativ{obligatia de a face) si unul in civil pentru daune-interese , doresc sa stiu cand se face medierea .Depun plangerile la instanta si dupa aia trebuie facuta medierea sau inainte de a depune plangerea la instanta trebuie sa am acea hartie ca sa facut medierea si numai dupa pot inregistra la instanta plangerea.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:11, 1 Octombrie 2013
Daca litigiile dvs. sunt dintre cele aratate de art 60 (1) din Legea nr.192/2006 actualizata, atunci trebuie sa mergeti la informare inainte de a introduce actiunea sau dupa depunerea cererii, dar numai pana la termenul stabilit de judecator in acest scop.
Instanta va respinge cererea de chemare in judecata ca inadmisibila, daca nu prezentati procesul-verbal de informare ori certificatul de informare.
Cel cu daune interese are valoarea de 15000 ron ,deci se incadreaza la art 60 al1 lit f ,asadar inteleg ca pot inregistra plangerea la instanta urmand ca pana la termenul fixat de instanta sa depun si procesul verbal sau certificatul de informare.
Dar cel pe contencios nu pot sa il incadrez , deci nu trebuie mediere la acesta.

Multumesc ff. frumos.
zzanetta a scris:

Dar cel pe contencios nu pot sa il incadrez , deci nu trebuie mediere la acesta.

Multumesc ff. frumos.

In contenciosul administrativ nu este obligatorie procedura informarii privind medierea.
In aceasta situatie, procedura prealabila este cea prevazuta de art.7 din legea nr. 554/2004, respectiv plangerea prealabila.
Va sfatuiesc ca pentru litigiul care necesita procedura de informare privind medierea sa incepeti cu aceasta, pentru ca instanta va da un termen foarte scurt sa o rezolvati si riscati sa va respinga cererea.
Deci mergeti intai la un mediator pentru sedinta de informare si apoi in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns petitie danaa1 danaa1 Buna ziua, M-am adresat cu o petitie catre o institutie publica. Cererea am facut-o prin posta,recomandata. Pana acum inca nu am primit raspuns,si deja se ... (vezi toată discuția)
Este necesara informarea pentru actiune in contencios? ContSters134265 ContSters134265 Un conducator auto a depus plangere prealabila impotriva unei dispozitii de ridicare a masinii de catre politia locala , motivand ca aceasta a fost data fara ... (vezi toată discuția)
Concurs, contestatie dandaniel30 dandaniel30 Zilele trecute am susutinut un concurs pentru ocuparea functiei de functionar public la o primarie, am luat concursul, iar candidatul de pe locul 2 a facut ... (vezi toată discuția)