Buna ziua,
Va rog, daca puteti sa-mi spuneti dupa cat timp o suma de bani datorata nu mai poate fi ceruta?
Practic, este vorba despre procesul pe care sindicatul din invatamant l-a avut cu statul pentru diferente salariale din perioada octombrie 2008 -> vara 2009. Procesul a fost castigat prin sentinta definitiva de catre sindicat in 2011, iar banii au inceput sa fie dati esalonat din 2013. Problema este ca nu apare si numele meu in sentinta (printre cei care au dat in judecata statul), desi eram in sindicat in perioada respectiva. Mai pot solicita acum aceste drepturi sindicatului sau a trecut prea mult timp si sumele s-au prescris?! Precizez ca in ianuarie 2013, cand am vazut ca nu sunt pe lista, am facut o cerere la sindicatul unitatii de invatamant, dar fara raspuns.
Trei ani este termenul de prescriptie. Asadar ar trebui sa inscrieti sumele acelea in capitolul "Pierderi" din bugetul personal sau sa cereti sindicatului sa va ofere niste explicatii ... si banii, desigur, deoarece, din ceea ce ati scris pare ca e vina lor.