avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune - contract foto video nunta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune - contract foto video nunta


Am semnat in 2011 contract pentru prestarea de servicii foto video nunta 2013, la incheierea lui am achitat avansul de 100 euro ( fara chitanta ) la finalul evenimentului ( restul fara chitanta ), pana in momentul de fata nu am primit pozele, album, cd ( le-am primit dupa multe insistente doar in format digital ) nu si pe format de hartie conform contractului unde scrie ca vor fi predate la 25 de zile lucratoare de la finalul evenimentului.As dori sa ii fac plangere pentru inselaciune credeti ca am vreo sansa?Ce articol sa invoc pentru un proces civil???
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:12, 27 Septembrie 2013
Sanse de reusita exista intr-un proces civil. Din cele expuse de dvs. nu este vorba despre o cauza penala.L instanta civila, puteti formula o actiune intemeiata pe obligatia de a face cu posibilitatea de a solicita si daune-interese insa trebuie analizate prevederile contractului pe care l-ati semnat.
Nu se poate discuta de savarsirea infractiunii de inselaciune, mergeti in instanta civila.
Va multumesc frumos pentru raspunsurile date, vroiam sa va mai intreb ceva: in anul 2013 am facut o convocare la conciliere la care ei nu au vrut sa primeasca plicul prin posta, drept urmare nu au participat, eu acum trebuie sa mai fac obligatoriu medierea sau pot introduce cererea direct la instanta???
Da, intre timp procedura medierii a deventi obligatorie inaintea sesizarii instantei.
Madalina_Pascu a scris:

Da, intre timp procedura medierii a deventi obligatorie inaintea sesizarii instantei.


Dna avocat medierea este facultativa, obligatorie este doar procedura de informare cu privire la mediere înainte de a fi judecat de instanță și doar în anumite cazuri ne-penale expres prevăzute de lege ,pentru celelalte cazuri, informarea cu privire la mediere rămâne facultativă, potrivit art. 227 alin. 2 C.proc.civ.

Alte discuții în legătură

Inselaciune - contract foto video nunta. buzurinn buzurinn Am semnat in 2011 contract pentru prestarea de servicii foto video nunta 2013, la incheierea lui ama chitat avansul de 100 euro ( fara chitanta ) la finalul ... (vezi toată discuția)
De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 cod procedurã civilã F1PAR2 F1PAR2 Buna ziua. In anul 2007 BUNICA MEA A SEMNAT UN CONTRACT DE ARENDA IN FALS IN NUMELE MEU. In data de 24.09.2012, am facut actiune la judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)