avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agresiune verbala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agresiune verbala

Buna seara! Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea privinta.
Prietena mea parcheaza masina in parcarea subterana de la Universitate. In dreapta era un perete iar in stanga, pe unde am coborat eu, un Golf al unei companii auto. Prietena mea a parcat super aproape de perete, de abia a putut iesi. Eu, cand am deschis usa, i-am dat drumul EXTREM de usor (am tinut de maner) pana a ATINS foarte "tandru" Golful de abia parcat.
Utilizatorul autoturismului, care cred ca astepta ca cineva sa II LOVEASCA masina, a inceput un scandal monstru la adresa mea, adresandu-mi invective de genul "proasta" si "nesimtita", sustiand ca I-AM LOVIT masina.
L-am asigurat ca nu s-a intamplat nimic, si ca doar i-am atins-o, asigurandu-l de toata buna mea credinta si bunavointa de a-i plati eventualele daune. Am constat impreuna ca masina nu avea nici macar o pata/zgarietura/urma de atingere.
A continuat scandalul, de data aceasta chiar punand mana pe mine, moment in care l-am rugat sa nu ma atinga.
Prietena mea asista siderata, rugandu-l la un moment dat sa se calmeze si sa nu mai vorbeasca injurios la adresa unor domnisoare.
Nu s-a potolit si i-am zis sa sunam la Politie sa constate DAUNA ca sa i-o platesc.
Eram la -2 unde nu aveam semnal si am urcat cateva scari catre -1 ca sa prind 2-3 linii de semnal. A venit dupa noi si ne persifla, spunand ca acum de ce nu mai sunam la Politie.
L-am asigurat ca asta fac si nu faceam decat sa caut acoperire.
Am apelat 112, am comunicat faptul ca exista un domn care sustine ca i-am lovit masina desi doar i-am atins-o. Apelul s-a intrerupt din lipsa de semnal sau operatoarea a considerat ca nu reprezinta o urgenta.
Domnul s-a calmat si a recunoscut ca a fost si el nervos si ca poate a exagerat dar "asa facem noi, ii lovim lui masima".
I-am spus ca asta este prima oara cand ma vad cu domnia sa, deci nu am mai avut ocazia sa ii LOVESC masina.
Prietena mea i-a spus ca il vede un domn prezentabil si ca nu era cazul sa ne vorbeasca asa.
I-am spus si eu ca si noi luram la multinationale, avem studii superioare, chiar post-universitare, experienta de viata si nu e cazul sa ne trateze in halul acesta.
Ne-a obligat sa ii cerem scuze. Am facut-o, pentru ca deja ne era teama pentru siguranta noastra fizica.
Spuneti-mi, va rog, ce ar trebui sa fac.
Ma gandeam sa ii fac plangere la locul de munca, insa nu as vrea sa fie dat afara (ulterior l-am vazut cu ceea ce pareau a fi sotia si copilul).
Totusi, pentru ca alte femei sa nu treaca prin ce ma trecut eu, as vrea sa fie macar sanctionata cu o amenda contraventionala. Nu se stie data viitoare cum ar putea reactiona....
Cel mai recent răspuns: tijana , utilizator 10:42, 27 Septembrie 2013
Din pacate grobianismul si golania este present peste tot in viata cotidiana si, desi unii sunt bine imbracati si parfumati, nu ezita sa isi dea arama pe fata ori de cate ori au ocazia, amintindu-ne (daca stiam) de zicla "nu haina face pe OM". Din pacate acestia sunt cei care cred ca ei au doar drepturi, nu si obligatii, uitand perceptul "ce tie nu-ti place altuia nu ii face"..Personal, consider ca ar trebui sa nu va ganditi la "revenge" si sa treceti peste , sa nu va mai ganditi la acest episod neplacut si care va ia din timp si din linistea sufleteasca....In mod cert nu veti da dvs cei 7 ani restanti individului, iar acesta va continua cu astfel de manifestari golanesti....
Puteti face plangere la politie. Am fost implicata intr-un caz in care o individa mi-a lovit masina, m-a injurat ca la usa cortului in plina strada timp de cel putin 10 minute, dupa care a plecat. In urma plangerii mele la politie, i s-a suspendat permisul, si a primit amenda pentru insulte in valoare de aprox 500 de lei. Ofiterul de serviciu mi-a indicat clar sa mentionez in plangere faptul ca mi-a adresat injurii. Pe viitor fotografiati masina celuilalt, pentru a avea o dovada clara ca nu i-ati produs daune. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa fac ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare sau nu ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Incident Tiann Tiann Buna! In data de 17.04.17, am ajuns acasa in jurul orei 22 si mi-am parcat masina vis a vi de bloc, (in fata blocului unde parchez eu de cateva luni de cand ... (vezi toată discuția)