avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare fortata

Am si eu o intrebare destul de urgenta !

Un executor judecatoresc poate evacua silit pe fostul proprietar al unui apartament adjudecat la licitatie de un tert?.

De mentionat faptul ca titlul executor il constituie actul de adjudecare emis de un "executor bancar" !

Nu era cumva obligatorie o hotarare judecatoreasca de evacuare? sau ajunge numai titlul executor (act de adjudecare emis de un executor bancar)

Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Moga , utilizator 21:17, 9 Mai 2005
Pentru evacuare trebuie un titlu executor, in speta actul de adjudecare dovedeste dreptul de proprietate si nu se poate face evacuarea fara o hotarare judecatoreasca de evacuare.
Asta din practica judiciara in domeniu.
Daca mergem strcto sensum pe codul de procedura civila evacuarea ar trebui facuta de executorul judecatoresc in baza unei incuviintari a executarii silite si a actului de adjudecare.
Conform Art. 516 pct. 8 Cod Proc.Civ., actul de adjudecare pentru adjudecatar, constituie titlu executoriu impotriva debitorului, daca imobilul se afla in posesiunea acestuia din urma.

Asa ca singura solutie ramane o ord. pres. de suspendare a exectarii pana la judecarea contestatiei( pe care sper ca ati facut-o).

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Evacuarea imobilului adjudecat! Davrox Davrox Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre executor judecatoresc Teos1 Teos1 In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot ... (vezi toată discuția)