avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 123 / 2012
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 123 / 2012

in conformitate cu legea 123/2012,publicata in Mo 485/16.07.2012 (legea energiei electrice), se stipuleaza in art.12,13,14,15,16,17 dreptul de proprietate asupra terenurilor afectate de capacitatile energetice.
in cazul de fata,in discutie este luat un teren ce este afectat de traversarea aeriana a unei retele de inalta tensiune,dar si de existenta unui stalp de sustinere a retelei electrice.Suprafata de teren afectata este de aprox.3000mp,teren ce se afla situat in Eforie Nord (intravilan)
Se poate cf.legii mai sus amintite sa pot cere daune?
-specific ca dupa aparitia legii si pana la acesta data nu am fost contactat de catre societatea detinatoare a capacitatii energetice,iar in anul 2010 am trimis o invitatie la concilere,intocmita printr-un birou de avocatura,la care am primit un raspuns evaziv.

Alte discuții în legătură

Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)
Retea electrica pe domeniu privat. Cromatic Cromatic Prin amabilitatea dumneavoastra as dori cateva sfaturi in legatura cu problema descrisa mai jos. Parintii mei au in proprietate un teren INTRAVILAN ... (vezi toată discuția)