avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Site de stiri cu articole din alte surse
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Site de stiri cu articole din alte surse

Buna ziua,

Am o intrebare in legatura cu realizarea unui site de stiri. As dori sa selectionez si sa copiez articole de pe site-urile mari de stiri (copy-paste, deci nu voi modifica continutul) si la finalul acestuia sa postez sursa (cu link catre ea). Am voie sa fac acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:15, 11 Octombrie 2013
Da, tinand cont de politica fiecarui site de unde copiati.
Daca nu aveti drepturi de autor sau textele nu sunt sub licenta copyleft, nu aveti dreptul sa le reproduceti. Google News a avut in cateva tari procese pentru simplul fapt ca rezuma stiri preluate din websiteurile ziarelor, care au pretins ca astfel li se aduce o paguba. Google News scrie doar cateva randuri si restul ramane in continuare pe websiteurile ziarelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - acuzatie de furt tvsorin tvsorin Am un site de mica publicitate in care mai public anunturi care apar in ziarele locale. Anunturile nu sunt preluate identic, dar nici nu sunt mari ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Am facut o lucrare de licenta si e plagiata 16% elenasimona85 elenasimona85 am facut o lucrare de licenta si e plagiata 16%, cum pot sa repar greseala ,legile existand pe internet si fiind sursa mea de scriere astept raspuns cat mai ... (vezi toată discuția)