avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale in valoare foarte mare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale in valoare foarte mare

Buna seara, doresc o informatie. Daca partea civila intr-un proces penal solicita daune materiale si morale in valoare de 275.000 lei noi, iar inculpatul este condamnat la ped. inchisorii de 3 ani, de unde, cum si cand va recupera partea civila daunele ( inculpatul are un aparatment pe numele lui, atat ). Va rog frumos sa-mi raspundeti daca stiti, e foarte important sa stiu cum se procedeaza. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 20:56, 29 Septembrie 2013
Dispoziţiile din hotărârea penală privitoare la despăgubirile civile şi la cheltuielile judiciare cuvenite părţilor se execută potrivit legii civile.

Daca are un apartament pe numele lui va putea fi executat silit.
In acest sens veti merge la un executor judecatoresc.
Aveti hotararea judecatoreasca prin care s-a hotarat asa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Despre ce infractiune este vorba?
Daca se solicita daune materiale si morale intr-un dosar in care inculpatul este cercetat pentru o infractiune din culpa - accident rutier (vatamare corporala, ucidere din culpa) societatea de asigurari va achita aceste daune, in cazul unei condamnari definitive.
Dvs. ati solicitat, dar instanta a incuviintat? Acum depinde si de speta dvs., dar instanta nu incuviinteaza daune atat de mari motivand pe imbogatirea fara justa cauza.
este vorba de infractiunea de vatamare corporala grava si instanta nu le-a incuviintat, insa oricum va ramane o valoare destul de mare. Eu doresc sa stiu daca parintii inculpatului ar putea fi obligati sa plateasca aceste daune, avand in vedere ca el va fi condamnat cu executare.

Alte discuții în legătură

Recurs la vatamare corporala ramona74 ramona74 intr/un proces avand ca obiect vatamarea corporala, urmat in urma unui accident de circulatie, in care paratul are culpa totala, iar reclamantii (2) - partile ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Am fost autorul unui accident pe trecerea de pietoni, ce sanctiuni mi se pot aplica? Anchi83 Anchi83 buna ziua. In data de 24 12 2010 am fost autorul unui accident pe trecerea de pietoni.Am sunat la politie si salvare. In urma accidentului victima nu a fost ... (vezi toată discuția)