Buna seara, doresc o informatie. Daca partea civila intr-un proces penal solicita daune materiale si morale in valoare de 275.000 lei noi, iar inculpatul este condamnat la ped. inchisorii de 3 ani, de unde, cum si cand va recupera partea civila daunele ( inculpatul are un aparatment pe numele lui, atat ). Va rog frumos sa-mi raspundeti daca stiti, e foarte important sa stiu cum se procedeaza. Va multumesc frumos.
Daca are un apartament pe numele lui va putea fi executat silit.
In acest sens veti merge la un executor judecatoresc.
Aveti hotararea judecatoreasca prin care s-a hotarat asa?
Despre ce infractiune este vorba?
Daca se solicita daune materiale si morale intr-un dosar in care inculpatul este cercetat pentru o infractiune din culpa - accident rutier (vatamare corporala, ucidere din culpa) societatea de asigurari va achita aceste daune, in cazul unei condamnari definitive.
Dvs. ati solicitat, dar instanta a incuviintat? Acum depinde si de speta dvs., dar instanta nu incuviinteaza daune atat de mari motivand pe imbogatirea fara justa cauza.
este vorba de infractiunea de vatamare corporala grava si instanta nu le-a incuviintat, insa oricum va ramane o valoare destul de mare. Eu doresc sa stiu daca parintii inculpatului ar putea fi obligati sa plateasca aceste daune, avand in vedere ca el va fi condamnat cu executare.