avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor pentru certificate de actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor pentru certificate de actiuni

Buna ziua! Parintii mei au decedat .Tata in anul 1997 si mama si mama in 2011 luna octombrie.Eu sunt unicul mostenitor, motiv pentru care am facut o declaratie la notariat prin care declar ca sunt unic mostenitor si ca accept mostenirea.Am facut aceasta, sperand ca daca o dau in termen de 6 luni, taxa va fi mai modica.Ce rugaminte am la Dvs.Detin un apartament in care si locuiesc, cu 2 camere pe numele parintilor, si o casa batraneasca la tara in jud.Valcea, tot pe numele parintilor. Deoarece succesiunea ma costa multi bani si eu nu-i am, am gasit o solutie, insa nu stiu daca este legala. Parintii mei au si 2 certificate depuse la SIF Muntenia.Am fost la Depozitarul Central, am scos extras de cont cu numarul de actiuni, si am constatat ca am de ridicat dividentele pe ultimii 3 ani, in jur de 28.mil, insa trebuie sa fac transferul actiunilor pe numele meu, iar pentru a face asta, trebuie sa mi se elibereze certificatul de mostenitor, si nu stiu daca se poate fara a dezbate toata succesiunea.Mi-ar fi de folos daca s-ar putea, deoarece cu acesti bani as plati parte din succeiunea imobila.Va multumesc si va doresc o zi buna !
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 20:31, 28 Septembrie 2013
Bună seara,

Nu cred că dezbaterea succesiunii bunurilor părinților dvs. ar avea de a face cu acțiunile.După moartea soțului meu am dezbătut succesiunea. Ulterior dezbaterii succesiunii am aflat cum că soțul meu a avut acțiuni. Am dezbătut iar succesiunea privind doar acțiunile.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
ethel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de actionar la sif respectiv la o firma la care in prezent statul este actionar majoritar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Detin astfel de certificate, emise in noiembrie, respectiv decembrie 1996, mostenite de la parinti (sunt nominalizate in succesiune). Prin anii \'90 parintii ... (vezi toată discuția)
Actiuni mihaela david mihaela david Sotul meu ,decedat in luna iunie 2010,a fost actionar la o societate care a intrat in insolventa in luna septembrie 2010. Care este calea legala a ... (vezi toată discuția)
Actiuni alexander.dominic alexander.dominic Buna ziua, am o intrebare , mai multe rude din familie cu certificate de actionar, toate sunt la aceasi fabrica/firma.Se pot pune pe un singur nume (prin ce ... (vezi toată discuția)