Buna ziua! Parintii mei au decedat .Tata in anul 1997 si mama si mama in 2011 luna octombrie.Eu sunt unicul mostenitor, motiv pentru care am facut o declaratie la notariat prin care declar ca sunt unic mostenitor si ca accept mostenirea.Am facut aceasta, sperand ca daca o dau in termen de 6 luni, taxa va fi mai modica.Ce rugaminte am la Dvs.Detin un apartament in care si locuiesc, cu 2 camere pe numele parintilor, si o casa batraneasca la tara in jud.Valcea, tot pe numele parintilor. Deoarece succesiunea ma costa multi bani si eu nu-i am, am gasit o solutie, insa nu stiu daca este legala. Parintii mei au si 2 certificate depuse la SIF Muntenia.Am fost la Depozitarul Central, am scos extras de cont cu numarul de actiuni, si am constatat ca am de ridicat dividentele pe ultimii 3 ani, in jur de 28.mil, insa trebuie sa fac transferul actiunilor pe numele meu, iar pentru a face asta, trebuie sa mi se elibereze certificatul de mostenitor, si nu stiu daca se poate fara a dezbate toata succesiunea.Mi-ar fi de folos daca s-ar putea, deoarece cu acesti bani as plati parte din succeiunea imobila.Va multumesc si va doresc o zi buna !
Nu cred că dezbaterea succesiunii bunurilor părinților dvs. ar avea de a face cu acțiunile.După moartea soțului meu am dezbătut succesiunea. Ulterior dezbaterii succesiunii am aflat cum că soțul meu a avut acțiuni. Am dezbătut iar succesiunea privind doar acțiunile.
Actiuni
mihaela david
Sotul meu ,decedat in luna iunie 2010,a fost actionar la o societate care a intrat in insolventa in luna septembrie 2010.
Care este calea legala a ... (vezi toată discuția)
Actiuni
alexander.dominic
Buna ziua, am o intrebare , mai multe rude din familie cu certificate de actionar, toate sunt la aceasi fabrica/firma.Se pot pune pe un singur nume (prin ce ... (vezi toată discuția)