1. am inceput masteratul la Politehnica si avand cursuri doar dupa-masa,
2. am reusit sa lucrez aproximativ 5 luni.
3. Din pacate, in momentul de fata nu lucrez, nu am reusit sa gasesc un loc de munca decent de 4 luni.
Intrebarile mele sunt:
4. am sanse sa obtin o hotarare favorabila in instanta?
5. Daca imi gasesc de lucru intre timp, mai este obligat sa contribuie cu o suma de bani?
6. Se poate cere si plata retroactiva a datoriilor?
7. Si poate cel mai important, cam cat ar dura (estimativ) un atare proces?
8. Cunosc sistemul de tergiversari si amanari, anul viitor termin masteratul si o hotarare obtinuta atunci nu ma ajuta, desi intentionez sa urmez si un doctorat.
Punctual:
1. forma de invatamant si orarul nu va impiedica sa va angajati
2. felicitari, pe de o parte; pe de alta parte este dovada ca forma de invatamant nu va pune in imposibilitatea de a nu lucra
3. ce inseamna pentru dv "loc de munca decent"?; cine vrea cu adevarat sa lucreze, lucreaza; daca ati fi luat in calcul cele 5 luni lucrate si ati fi acceptat si un loc de munca chiar si pentru mai putini bani la inceput sau conditii mai putin bune, dupa un an ati fi putut beneficia de indemnizatia de somaj - tot e o sursa de venit [editat]
4. da daca reusiti sa demonstrati ca orarul si forma de invatamant va pun in imposibilitatea gasirii unui loc de munca; nr 2 demonstreaza contrariul
5. nu
6. ce fel de datorii? daca va referiti la pensia alimentara, legal in acest moment, neavand o hotarare judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere, tatal nu va datoreaza nimic; pentru altfel de datorii ale dv, sunteti major, deci direct raspunzator pentru ele
7.avand in vedere noile reglementari procedurale, medierea, anchetele sociale la domiciliile partilor, aglomeratia instantelor, dureaza destul de multisor.
8. si atunci, nu mai bine va angajati?
Locuim in aceeasi casa, dar nu se poate discuta cu el, din cauza faptului ca avem si alte procese
Procesele sunt intre dv si tata sau intre mama si tata? Daca e varianta 2, incercati sa va detasati, nu e problema dv, ci a parinilor, sa o rezolve ei doi. Poate atunci veti putea discuta cu tatal dv.