avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, va rog mult ajutor; sunt parat intr-o cauza de succsesiune, ma judec pe C.civ. si C.pr.civ. vechi; 1 -reclamantii(doi) vor sa dovedeasca cu martori ca am primit de la parintii mei sume mari de bani si aur, fara a avea ei o dovada (inscris,etc.) Prin ce art ma apar ? 2 - fata de unul dintre reclamanti-martorul e ruda de grad 3(recuzabil) si fata de celalalt martor e ruda de grad 4(nerecuzabil);cum procedez, martorul poate sa depuna marturie in aceste conditii? 3 - In temei art.167 C.pr.civ, instanta incuviinteaza proba testimoniala ceruta de recl.-atentie-prin reprezentant ! Deci martorul nu se prezinta,vine un reprezentant, se poate ?sunt interzisa; cu ce art.ma apar ? Va multumesc din suflet, sa stiti ca ajutati un om f. bolnav, am ajuns la capatul puterilor !

Alte discuții în legătură

Martor stefan69 stefan69 buna seara ! La prima infatisare de divort,reclamanta s-a prezentat cu un martor ,cu care ,eu parat am fost de acord .S-a hotarat audierea martorului la ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)
In procese civile judecatorul are dreptul sa citeze martori pe care partile nu ii propun ? celerion celerion Sunt contestatar intr-un proces civil si presedintele instantei a decis sa citeze si sa audieze un martor pe care partile nu l-au citat . Are acest drept ? Va ... (vezi toată discuția)