avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spray autoaparare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spray autoaparare!

In ziua de azi aceste spray-uri marca NATO se pot gasi cu usurinta in magazine si sunt comergializate chiar si online( de la cele paralizante pana la cele cu piper). Intrebarea mea este daca este legala detinerea unui astfel de spray si in ce conditii se poate utiliza? eu nu am gasit nici o lege care sa interzica utilizarea lor, in legea 61/1991 nu interzice, deci?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:29, 29 Septembrie 2013
Nu se interzice (in mod expres) detinerea, insa utilizarea este "permisa" doar pentru autoaparare. Am pus "permisa" intre ghilimele, intrucat decizia de a utiliza sprayul apartine posesorului, iar acesta il poate utiliza legal sau nu, pentru aparare sau abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray paralizant Flavia M. Flavia M. Buna seara, As dori sa aflu daca detinerea unui spray paralizant este legala la persoanele majore sau trebuie declarata posesia acestuia la politie. (vezi toată discuția)
Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)