avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spray paralizant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spray paralizant

Buna seara,
As dori sa aflu daca detinerea unui spray paralizant este legala la persoanele majore sau trebuie declarata posesia acestuia la politie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:58, 4 Noiembrie 2017
Actul normativ care reglementeaza regimul armelor si munitiilor, respectiv Legea nr. 295/2004, republicata, nu prevede conditii de procurare, detinere, port si folosire ale acestor dispozitive si ca atare procurarea acestora se poate face fara o autorizare prealabila din partea organelor de politie.
Utilizarea acestora in alte conditii decat de autoaparare, este reglementat de Legea nr. 61/1991, republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
In concluzie, aceste produse nu necesita permis de port arma deoarece:
1-.Nu foloseste munitie cu capsa si incarcatura detonanta
2-Nu propulseaza proiectil pe teava
3-.Nu produce explozie ,flama sau zgomot foarte puternic
Procurarea si detinerea de spray paralizant nu necesita permis,autorizatie,si este interzisa vanzarea acestora persoanelor sub 18 ani
Deci daca intr-un eveniment se utilizeaza de catre un minor spray paralizant,acesta risca amenda sau dosar penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant? Alina123456789 Alina123456789 Buna ! Stiu ca pentru port arma îți trebuie permis . Pentru spray paralizant ai nevoie de ceva ? (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Prins cu 3 cartuse de kalashnikov... acuma ce? Liliiy Liliiy Fratele meu a fost prins cu 3 cartuse de Kalajnikov in club. Le avea cu el doar sa faca pe smecherul... nu s-au gasit alte arme in casa,etc. Cam ce pedeapsa ... (vezi toată discuția)